27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialViitorul priveşte cu optimism returul

Viitorul priveşte cu optimism returul

Echipa de pe litoral a încheiat ultimul cantonament desfăşurat în Antalya fără înfrângere şi acum pregăteşte primul joc oficial din 2013, la propria bază.

Reprezentanta Cons-tanţei în eşalonul de elită al fotbalului românesc, FC Viitorul, şi-a încheiat şi al doilea stagiu de pregătire din Antalya. Acest al doilea cantonament s-a încheiat cu un bilanţ pozitiv pentru trupa lui Cătălin Anghel. Dică şi compania au jucat trei meciuri de verificare, două dintre ele fiind câştigate, iar unul încheiat la egalitate.

În primul joc amical al stagiului, Viitorul a întâlnit echipa ce conduce în campionatul Armeniei, FC Shirak. Constănţenii s-au impus cu scorul de 2-1, reuşitele fiind semnate de Dică şi Puţanu.

Un nou succes s-a consemnat şi în al doilea joc de verificare, de această dată disputat în compania echipei bulgare FK Montana. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0, golul fiind marcat de Alexandru Lazăr.

În cea de-a treia şi ultima partidă de verificare a Viitorului, adversara a fost Cernomorets Odessa, locul cinci în puternicul campionat al Ucrainei. Scorul acestei ultime întâlniri a fost egal, nici una dintre cele două echipe nereuşind să marcheze.

Aşadar, trei meciuri reuşite de echipa de pe litoral care aşteaptă reluarea campionatului. Primul meci oficial din acest an este programat pe 25 februarie, luni, iar adversara este nimeni alta decât ocupanta locului secund în ierarhia Ligii I, Astra Giurgiu. Echipa patronată de Gheorghe Hagi porneşte cu şansa a doua, mai ales că joacă în deplasare. În turul întrecerii, la Galaţi, Viitorul şi Astra au încheiat la egalitate, fără gol marcat.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele celor două cantonamente efectuate în Antalya. Pregătirea a decurs bine şi nu am avut parte de surprize neplăcute. Mai avem câteva zile la dispoziţie pentru a pregăti jocul cu Astra Giurgiu şi sper să folosim acest timp cât mai bine. Va fi un meci greu, dar după cum i-am văzut pe jucători, suntem pregătiţi să obţinem un rezultat bun”, a spus tehnicianul echipei constănţene, Cătălin Anghel.  

Farul joacă un nou meci

Viitorul a revenit la Constanţa, dar celelalte formaţii de pe litoral, Săgeata şi Farul îşi continuă pregătirea în Antalya. Marinarii au fost nevoiţi să-şi schimbe locaţia pentru a fi mai aproape de terenurile de antrenament şi de joc. După ce s-au mutat în alt hotel, elevii lui Alin Artimon s-au pregătit pentru un nou meci de verificare. Acesta va avea loc azi, iar adversară va fi echipa de primă ligă din Kazahstan, FK Aktobe.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă