12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialViitorul, debut cu succes

Viitorul, debut cu succes

Echipa patronată de Gheorghe Hagi a reuşit să câştige prima sa partidă în Liga a II-a, chiar la debut.

A început Liga a ­II-a la fotbal. În prima etapă a competiţiei a avut loc întâlnirea dintre două reprezentante de marcă ale fotbalului constănţean. La Ovidiu, Viitorul Constanţa, la prima sa participare în eşalonul secund, a primit vizita celor de la FC Farul Constanţa. Gazdele s-au impus cu scorul de 3-1, graţie unui start perfect de meci.

În minutul 14 al partidei era deja 3-0 pentru formaţia patronată de Gheorghe Hagi. La doar trei minute de la startul partidei, Pantelie, fostul jucător al Farului, a marcat din apropiere după o pasă excelentă de la Ninu, şi el trecut prin curtea marinarilor. Alte nouă minute mai tâziu, Chiţu a dublat avantajul gazdelor printr-un şut plasat. Coşmarul alb-albaştrilor a continuat şi, în minutul 14, Rusu a făcut scor de neprezentare. A fost un prim sfert de oră de prezenţă în Liga a II-a care a reflectat perfect situaţia prin care trece Farul. Fără pregătire, fără jocuri amicale, marinarii nu au putut face faţă unei echipe puse la punct în toate privinţele. Restul partidei a fost de angajament.

Farul a ieşit din vrie şi a început să joace puţin, dar sigur. Încurajată de o galerie inimoasă care a scandat şi după primirea golurilor, echipa de pe litoral a început să mişte în teren, deşi omogenitatea este un capitol la care Farul încă este pe zero. Biciuiţi la pauză de tehnicianul Ioan Sdrobiş, marinarii au revenit în teren mai cu spor şi chiar au pus stăpânire pe joc. Acest lucru s-a concretizat cu trei minute înainte de final, când Scărlătescu l-a învins pe fostul portar al Farului, Vlas, şi a marcat astfel golul de onoare al Farului.

În aceeaşi rundă, Săgeata Năvodari a reuşit să se impună cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la Brăila. Echipa antrenată de Aurel Şunda a revenit după ce a fost condusă cu 1-0 şi a câştigat toate cele trei puncte puse în joc. 

Tehnicieni fericiţi

La finalul partidei de la Ovidiu, ambii antrenori s-au arătat ­mulţumiţi. Cătălin Anghel şi-a felicitat jucătorii pentru cele trei puncte câştigate, iar Sdrobiş pentru atitudine. „Am văzut la acest meci că am cu cine să lucrez în vederea formării unei echipe bune. Am început prost, ­însă după pauză am văzut la elevii mei disciplină şi un joc bun. Victoria gazdelor este incontestabilă, iar golul nostru este pe deplin meritat”, a spus Sdrobiş la finalul meciului.

8 este locul maxim pe care tehnicianul Farului consideră că echipa sa se poate clasa la finalul sezonului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă