12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialViitorul Constanţa, învinsă în primul amical

Viitorul Constanţa, învinsă în primul amical

Echipa de pe litoral se pregăteşte în Turcia pentru Liga I, primul joc amical din seria celor cinci fiind pierdut de trupa lui Cătălin Anghel.

 

Nou-promovată în Liga I, FC Viitorul Constanţa a susţinut primul meci de verificare în stagiul de pregătire de la Kizilcahamam (Turcia). Formaţia antrenată de Cătălin Anghel a întâlnit formaţia rusă de primă ligă Volga Novgorod, în faţa căreia a cedat la limită, scor 0-1 (0-1). La Volga Novgorod evoluează internaţionalul român Mihăiţă Pleşan, însă acesta nu a putut evolua din cauza unei contuzii la coaste suferite în precedentul meci de verificare al echipei sale.

Constănţenii au controlat prima repriză, însă cei care au înscris au fost ruşii în min. 33, când Alexei Pomerko a punctat din careul mic. Repriza secundă a fost un adevărat asediu la poarta ruşilor. Benzar a fost anticipat de portarul advers în min. 54, Sin a ratat un lob în min. 76 după o pasă a lui Călinţaru, iar acesta din urmă şi-a încercat şi el şansa de la 25 m în min.81, însă mingea a ocolit puţin poarta. Finalul avea să-l aibă în prim-plan pe Andrei Sin. Revenit la Viitorul în această vară după împrumutul la Callatis Mangalia, Sin a fost în trei rânduri aproape de egalare. Mai întâi a şutat violent (min.86) de la 30 m, însă mingea a fost deviată în ultimul moment în corner de goalkeeper-ul rus. Mai apoi (min.88) a trimis în forţă de la 20 m, dar s-a opus încă o dată portarul advers, pentru ca în ultimul minut să şuteze peste poartă din interiorul careului. Constănţenii au mai avut o şansă de egalare în unicul minut al prelungirilor, însă lui Gavra i-a lipsit o fracţiune de secundă pentru a putea relua din 6 m o centrare a omniprezentului Sin. Rezultat final: FC Viitorul – Volga Novgorod 0-1.

În prima partidă de verificare din cadrul cantonamentului desfăşurat în Turcia, tehnicianul Cătălin Anghel a folosit toţi jucătorii cu excepţia lui Dică, încă în recuperare după o mai veche accidentare şi Rusu care a ajuns mai târziu în cantonament şi este în urmă cu pregătirea.

Încă patru meciuri

Echipa de pe litoral mai are de stat în Turcia încă 10 zile. În această perioadă va mai disputa alte patru partide amicale. Prima este programată mâine, în compania celor de la Sepahan (campioana Iranului). Următorul joc va avea loc trei zile mai târziu, cu CSKA Sofia (vicecampioana Bulgariei). Ultimele două jocuri sunt contra celor de la FC Tractor Sazi Tabriz (vicecampioana Iranului), pe 10 iulie, respectiv  Sivasspor (Turcia, locul 7 în prima ligă), pe 11 iulie. Acestea vor fi singurele jocuri de pregătire dinaintea startului campionatului, meciul de prezentare cu Galatasaray Istanbul fiind amânat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă