12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Filmul „Hairy Nose” face haz de necaz de poluarea din China

VIDEO. Filmul „Hairy Nose” face haz de necaz de poluarea din China

Poluarea din China nu este un subiect comic, dar un grup de militanți speră ca filmul lor ciudat să provoace și râsete, dar și acțiuni printre locuitorii de la orașe. ”Hairy Nose” (Nas păros) arată un viitor în care oamenilor le crește un păr foarte lung din nas, pentru a filtra smogul.

Filmul se termină cu un avertisment: dacă oamenii nu-și schimbă atitudinea față de poluare, poluarea îi va schimba pe ei.

Organizația caritabilă WildAid a declarat pentru BBC că dorește ca oamenii să nu mai aștepte ca guvernul să ia măsuri pentru a rezolva această problemă, ci să găsească ei propriile metode creative pentru a fi mai ecologici. „Am vrut să găsim un mod haios de a vorbi despre această problemă extrem de serioasă cu care ne confruntăm”, a spus May Mei, un reprezentant al WildAid.

Pelicula arată o serie de chinezi stilați care-și piaptănă și „coafează” mustățile înainte de a-și începe activitatea zilnică în „aerul putred, nerespirabil și în smogul nesfârșit”.

‘Hairy Nose’ – WildAid China & GOblue from WildAid on Vimeo.

Organizația caritabilă spune că 35% din poluarea din Beijing este cauzată de gazele de eșapament degajate de mașini, așa că dacă populația ar folosi mai mult bicicletele sau ar merge mai des pe jos, ar face cu adevărat diferența.

Campania se adresează tinerilor, mai ales internauților, pentru că ei sunt mai mult înclinați spre schimbare și pe acceptarea ideilor noi.

Chia este în prezent cel mai mare emitent de gaze cu efect de seră din lume. Potrivit unui raport, publicat în revista Nature, anul trecut aproape 1,3 milioane de oameni și-au pierdut viața în China din cauza poluării.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă