25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialVenezuela nu acceptă noul ambasador american

Venezuela nu acceptă noul ambasador american

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a anunţat sâmbătă că nu va autoriza intrarea în ţară a noului ambasador desemnat de SUA, Larry Palmer, pe care îl acuză de “lipsă de respect” faţă de guvernul de la Caracas, potrivit Mediafax.

“Domnul Palmer nu va intra aici”, a afirmat Chavez, în cursul unei întâlniri cu noii membri ai Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV), transmisă de televiziunea de stat VTV.

“Dacă vine, va trebui întâmpinat la aeroport”, a spus el, cerându-i ministrului de Externe, Nicolas Maduro, să-i ofere o cafea din partea sa şi să-i spună “bye bye”. “Nu poate intra în această ţară”, a adăugat Chavez.

Preşedintele venezuelan a adăugat că a transmis punctul său de vedere Statelor Unite. “Le-am spus să nu vină. Nu ne-au spus că el dă dovadă de lipsă de respect faţă de Venezuela, de un grup de generali, de guvern, de Constituţie. Cum să fie ambasador? S-a discreditat singur”, a spus Chavez.

Critic ferm al “imperialismului” american, Hugo Chavez a făcut referire la chestionarul la care a trebuit să răspundă Larry Palmer în Senat, în cursul confirmării ca ambasador. El a afirmat că pe teritoriul Venezuelei se află membri ai grupărilor de gherilă columbiene, Cuba exercită o influenţă asupra forţelor armate din Venezuela, iar moralul militarilor este scăzut.

Cele mai citite

Ministrul Agriculturii: România ar putea obţine 30 de milioane de tone de porumb anual

România ar putea obţine într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare de teren, după finalizarea programului...

Lituanienii votează în cadrul unor alegeri prezidențiale umbrite de Rusia

Lituania organizează duminică alegeri prezidențiale, iar actualul președinte Gitanas Nauseda este așteptat să câștige după o campanie dominată de preocupările legate de securitatea în...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă