31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSocialAdministratieReplica lui Nicușor Dan, după ce s-a spus că blochează reconstrucția stadionului...

Replica lui Nicușor Dan, după ce s-a spus că blochează reconstrucția stadionului Dinamo

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că reconstrucţia stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ şi că în spaţiul public circulă informații false pe această temă.

„O minciună grosolană circulă în spaţiul public, anume că suspendarea PUZ Sector 2 a dus la blocarea construcţiilor de la Complexul Sportiv Dinamo. Fals. Complexele şi bazele sportive sunt prevăzute distinct în Planul Urbanistic General (PUG), document aprobat în anul 2000, care este în vigoare în prezent”, a precizat primarul pe Facebook.

Stadionul nu se află în zonă protejată, adaugă el, astfel că Primăria de sector este cea care are competenţă pentru autorizarea construcţiilor de orice natură pentru acest obiectiv.

„Exemple de acest fel sunt stadionul nou Steaua şi stadionul nou Rapid, ambele reconstruite pe acelaşi amplasament, fără PUZ, prin autorizare directă. Mai mult, vă aduc aminte ca noul stadion Dinamo trebuia teoretic să fie gata înainte de Euro 2020, când PUZ Sector 2 nici nu era aprobat”, a scris el.

De asemenea, Nicuşor Dan le recomandă celor care vor să consulte regulamentul PUG să acceseze pagina http://urbanism.pmb.ro/.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă