14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialVaslui: O elevă a ajuns în spital după ce a sărit gardul...

Vaslui: O elevă a ajuns în spital după ce a sărit gardul şcolii pentru a-şi cumpăra o îngheţată

O elevă de la un liceu din Vaslui a ajuns la spital cu un picior rupt după ce, într-o pauză, a sărit gardul şcolii pentru a merge la un chioşc să-şi cumpere îngheţată, relatează Mediafax.

Poarta este încuiată pe timpul cursurilor, iar după incident conducerea unităţii a deschis o anchetă.

Adolescenta din clasa a X-a, care a vrut să îşi cumpere o îngheţată de la un chioşc aflat în exteriorul curţii şcolii, a escaladat gardul într-un moment de neatenţie a profesorului de serviciu, aflat în curte. Eleva a recurs la această metodă în condiţiile în care poarta unităţii de învăţământ este încuiată permanent pe timpul cursurilor, tocmai pentru a nu permite elevilor să iasă din perimetrul şcolii şi nici celor din exterior să intre în liceu.

Imediat după accident, adolescenta a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a rămas internată.

“Măsura încuierii porţii pe timpul cursurilor a fost luată de către Consiliul de Administraţie al liceului pentru securitatea elevilor, după ce s-au primit reclamaţii de la locatarii blocurilor din împrejurimi că sunt deranjaţi de cei care beau şi fumează prin scări. În plus, exista riscul permanent ca elevii, în special pe timpul pauzelor, să intre în conflict cu diverşi indivizi care se aciuează tocmai în acele scări de bloc, printre ei fiind şi unul-doi elevi”, a declarat, luni, purtătoarea de cuvânt a Colegiului “Anghel Rugină” din Vaslui, Aurina Petrea.

Măsura încuierii porţii este prevăzută şi în regulamentul de ordine interioară, fiind adus la cunoştinţă de diriginţi tuturor elevilor, după ce a fost dezbătut, în prealabil, cu părinţii acestora, a precizat purtătoarea de cuvânt. 

În urma incidentului, conducerea liceului ia în calcul varianta ca, în una sau două pauze, poarta să fie descuiată pentru ca elevii să poată merge la chioşc, sub supravegherea profesorului de serviciu, pentru a-şi cumpăra produse alimentare.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă