20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialValea Regilor, narghilea si cafea la nisip

Valea Regilor, narghilea si cafea la nisip

Orice s-ar zice despre Valea Regilor, "Cafenea Egipteana", dupa cum ne promite firma, nu se poate nega ca este o cafenea cu personalitate. In primul rand, este unul dintre putinele locuri din oras unde se poate fuma narghilea. Daca ar fi numai atat si ar face toti banii. Cu aroma de mar, pepene galben, menta, capsuni, piersici etc. sau pur si simplu traditionala, narghileaua, pe care iti intorci singur carbunii cu clestele special, ofera fumatorilor o experienta aparte. Una mica, la 11 lei, te tine o jumatate de ora de fumat continuu, iar o narghilea mare, la 13 lei, e deja greu de dovedit de unul singur.
Apoi este locatia: pe Calea Victoriei in Pasajul Villacroisse. Cu ambianta sa ambigua de interior-exterior, pasajul Villacroisse are atat patina de locanta boema ca accepti ca facand parte din decor si caldaramul accidentat, magazinele paraginite si rufele din ferestrele locuitorilor de la etaj. Cum spatiul este ferit de intemperii, masutele sunt scoase afara si in afara sezonului de terase. Nu exista sortimente nesfarsite de cafea ca in cafenelele pe stil nou, dar exista cafea traditionala la nisip, care costa 6 lei. Daca v-ati obisnuit sa beti pana la ultimul strop fara sa luati si o gura de zat, nu va veti innebuni dupa ea, dar cafeaua la nisip isi are fanii ei.
Va trebui insa sa suportati si ceva stimuli indoielnici pentru o narghilea in pasajul Villacrosse. Chiar de la intrare te intampina faraonii de gips, iar inauntru scaunele de paie si decorul in tonuri de maro sunt completate de tablouri cu faraoni. Dar este Valea Regilor si asta nu s-ar putea fara niste egipteni antici, fie ei si de gips. Ceva mai greu de inghitit este muzica, cel mai adesea un soi de etno-pop egiptean, cu teme traditionale pe ritmuri house si pop. Un fel de manele de Nil. Impacati-va cu situatia si incercati sa gasiti farmecul unui kitsch asumat, mai exotic poate decat tema traditionala egipteana. Nu va asteptati nici la un serviciu impecabil pentru ca Valea Regilor nu e o cafenea de fite unde in pretul cafelei intra si zambetul chelnerilor. Asta nu inseamna ca sunt neglijenti, ci ca oamenii se mai relaxeaza si ei si mai beau o bere la o masa langa tine. Pe internet am vazut ca cineva s-a gasit sa reclame Valea Regilor la OPC pentru ca i-a cazut un gainat de porumbel in cap, iar chelnerul i-a spus ca a avut noroc ca nu i-a cazut in farfurie. Daca ma intrebati pe mine, astea-s fite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă