26.9 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Dosarul cărnii alterate: Patru persoane, reţinute de DIICOT. ANPC:...

UPDATE. VIDEO. Dosarul cărnii alterate: Patru persoane, reţinute de DIICOT. ANPC: 13 tone de carne stricată, la vânzare, în magazine. De joi, controale în supermarketuri

UPDATE: Patru persoane au fost reţinute, până la ora transmiterii acestei ştiri, în dosarul de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse alterate, cercetările fiind continuate la structura centrală a DIICOT, conform Mediafax.

Surse judiciare din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au declarat că funcţionarii publici vizaţi în această anchetă nu au ajus, deocamdată, la sediul central al Parchetului.

Conform sursei citate, audierile vor continua în noaptea de miercuri spre joi, la Structura Centrală a DIICOT.

—-

UPDATE: Aproximativ 230 de tone de carne şi produse din carne, între care şi marfă expirată din noiembrie 2013, au fost retrase în urma controalelor făcute miercuri de ANPC.

Potrivit lui Dunca, 129 de tone au fost retrase definitiv, iar alte 100 au fost oprite temporar de la comercializare, în urma controalelor la depozite din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Măsurile au fost dispuse după ce au fost constatate probleme între care calitatea neconformă a mărfii, ambalajele deteriorate şi lipsa documentelor de provenienţă.

La un depozit din Iaşi, de pildă, au fost găsite 13,6 tone de aripi de pui expirate din noiembrie 2013, a precizat şeful ANPC.

Au mai fost retrase cantităţi de pulpe şi pipote de pui, macrou, creier de porc, tobă, cârnaţi şi burtă de vită.

În urma acestor controale, inspectorii ANPC au dat amenzi în cuantum de 71.500 lei.

Marius Dunca a precizat că, de joi, vor fi controlate supermaket-urile din toată ţara.

—-

UPDATE: Angajaţi de la Direcţia Vămilor şi Protecţia Consumatorilor se află printre persoanele vizate în ancheta privind evaziunea fiscală cu carne şi produse din carne alterată, relatează Mediafax, citând surse judiciare.

DIICOT a precizat că sunt investigate două grupări, formate din 80 de persoane. Membrii grupărilor ar fi vândut carnea ”la negru”.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/6750b50e84075793b8fda0f29f4e9e38/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

106 de percheziţii au avut loc, în această dimineaţă, la depozite de carne din Bucureşti şi alte judeţe, conform B1 TV. Prejudiul în acest dosar de evaziune fiscală este de 15 milioane de euro.

Membrii grupării ar fi livrat în magazine tone de produse din carne alterată.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT central.

Citeşte şi: Capcane pentru măcelarii români, pe filiera cărnii

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, percheziţiile, făcute de procurorii DIICOT, vizează membrii unei grupări organizate suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi punere în circulaţie de produse alterate.

Sursele citate au precizat că membrii grupării aduceau din ţări ale Uniunii Europene carne pe care o puneau în vânzare în magazine din România fără să declare cantităţile. În cazul în care carnea depăşea termenul de valabilitate, aceasta era procesată şi transfomată în diverse produse care, de asemenea, ajungeau la vânzare în magazine, au mai spus sursele citate.

Percheziţiile au loc în Capitală şi în mai multe judeţe, între care Ialomiţa şi Dâmboviţa.

 

 

Cele mai citite

Comportamentul Rusiei ridică temeri “cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni”, avertizează serviciile secrete ale Bulgariei

Comportamentul Rusiei din ultimii ani, incluzând și agresiunea împotriva Ucrainei, ridică temeri "cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni", avertizează serviciile...

Ciucă, Burduja și Ionuț Stroe au fost împreună pe stadion

Trei lideri de vârf al PNL, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Ionuț Stroe, au fost împreună la Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în...

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe litoralul românesc

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți in acest weekend pe litoralul românesc, gradul de ocupare a hotelurilor fiind de peste 60%. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă