20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE Tunisia: Fotoreporterul francez rănit vineri a decedat

UPDATE Tunisia: Fotoreporterul francez rănit vineri a decedat

Fotograful francez Lucas Mebrouk Dolega, în vârstă de 32 de ani, trimis al agenţiei de fotografii de presă EPA la manifestaţiile din Tunis, rănit vineri de o grenadă lacrimogenă, a decedat duminică dimineaţa, relatează AFP, citată de Mediafax.

“Lucas a murit în această dimineaţă”, a confirmat un reprezentant al agenţiei EPA (European Pressphoto Agency) de la Paris, pe nume Horacio Villalobos.

Lucas Mebrouk Dolega fusese lovit în cap, vineri, de o grenadă lacrimogenă, în cursul unei manifestaţii la Tunis. Grenada a fost aruncată de un poliţist, potrivit unui coleg al fotografului, Julien Muguet.

Dolega a fost operat la Institutul Naţional de Neurochirugie din Tunis, unde i-a fost indusă starea de comă după ce starea sa de sănătate s-a degradat.

Sâmbătă, reprezentanţii consulatului francez anunţau că starea fotografului era “foarte critică”. Consoarta şi familia lui Dolega au ajuns la Tunis sâmbătă noaptea.

Decesul fotografului EPA este singurul de până acum din rândul reprezentanţilor presei străine trimişi la manifestaţiile de la Tunis.

Preşedintele Tunisiei, Zine El Abidine Ben Ali, aflat la putere de 23 de ani şi vizat de proteste fără precedent, a fugit din ţară, vineri.

Guvernul tunisian a decretat starea de urgenţă în toată ţara, ceea ce presupune restricţii de circulaţie între orele 18.00-06.00, interzicerea mitingurilor în locuri publice şi autorizarea armatei şi poliţiei să deschidă focul asupra oricărui “suspect” care refuză să se supună ordinelor.

Cele mai citite

Lotul lui Iordănescu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă