20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Trenul care a deraiat în Spania nu avea "nicio problemă operaţională"...

UPDATE. Trenul care a deraiat în Spania nu avea “nicio problemă operaţională” – Renfe

Trenul care a deraiat miercuri seara la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, provocând moartea a 77 de persoane, “nu avea nicio problemă operaţională” şi tocmai i se făcuse o revizie tehnică în cursul dimineţii, a afirmat joi preşedintele companiei feroviare publice Renfe, relatează Mediafax.

“Ceea ce ştim este că trenul nu avea nicio problemă operaţională, trenul fusese suspus unei revizii în cursul dimineţii”, a declarat Julio Gómez-Pomar Rodríguez, contactat de postul privat de radio Cadena Cope, citat de AFP.

Citeşte şi ACCIDENT TREN SPANIA: zeci de morţi şi răniţi în cel mai grav accident feroviar din Spania. Ce scrie presa spaniolă

 

“Aceste trenuri sunt supuse unor revizii la 7.500 de kilometri, apoi la 50.000 de kilometri, apoi la 150.000 de kilometri”, a adăugat el. “Altfel spus, dosarul de întreţinere şi control al trenului era perfect”, a continuat Rodríguez.

 

De asemenea, secretarul de stat pentru Transporturi Rafael Catala a declarat pentru postul de radio Cadena Ser că “tragedia care a avut loc ieri (miercuri) seara la Santiago de Compostela pare să aibă legătură cu o infracţiune, (privind o depăşire a limitei) vitezei”, o ipoteză evocată pe larg de către presa spaniolă.

 

“Însă este necesar să aşteptăm rezultatele anchetei judiciare şi pe ale celei efectuate de Comisia de anchetă a Ministerului” Transporturilor, a adăugat el.

 

Preşedintele Renfe a citat şi el ancheta în curs, subliniind că, în “zona în care s-a produs accidentul există o limitare a vitezei la 80” de kilometri pe oră, în contextul în care înregistrarea unui apel al conductorului, transcris de cotidianul El Pais în ediţia de joi, evocă o viteză de aproximativ 190 de kilometri pe oră.

 

Julio Gómez-Pomar Rodríguez a precizat că mecanicul trenului, în vârstă de 52 de ani, avea 30 de ani de experienţă în cadrul companiei şi că muncea pe această linie de peste un an.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă