28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE Şeful Poliţiei Capitalei, destituit după crimele de la Perla. Alţi şapte...

UPDATE Şeful Poliţiei Capitalei, destituit după crimele de la Perla. Alţi şapte şefi, cercetaţi prealabil. Vezi cine a fost numit interimar

UPDATE Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus miercuri încetarea împuternicirii în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică a chestorului principal de poliţie Lucian Florin Guran şi revenirea acestuia în funcţia de bază – director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres.

MAI precizează într-un comunicat că, “urmare a evenimentelor produse în ziua de 5 martie şi a aspectelor prezentate în raportul de evaluare a activităţii manageriale din cadrul Poliţiei Capitalei, întocmit de Corpul de Control al IGPR, ministrul Gabriel Berca a dispus încetarea împuternicirii în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a chestorului de poliţie Vasile Viorel”

UPDATE Viorel Vasile, înlocuit azi de la conducerea Poliţiei Capitalei, şi şapte şefi din insituţie sunt cercetaţi prealabil, după ce în urma unui control făcut la sfârşitul anului trecut au fost găsite mai multe nereguli, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan.

Citeste si De ce sunt cercetaţi Viorel Vasile şi şapte şefi din Poliţia Capitalei

UPDATE: Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a anunţat că vor fi organizate concursuri în toate judeţele unde se află interimari la conducerea inspectoratelor judeţene de poliţie, pentru că nu poate fi performanţă dacă nu există stabilitate. “E o chestiune pe care am discutat-o şi cu şeful Poliţiei Române, facem o analiză la nivelul întregii ţări, pentru că avem foarte mulţi interimari în acest moment şi eu cred că nu poţi să ai performanţă dacă nu ai şi stabilitate. Vom organiza concursuri în toate judeţele unde avem şefi de inspectorate judeţene interimari”, a declarat Gabriel Berca.

UPDATE: Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a anunţat azi că Lucian Guran va reveni la conducerea Poliţiei Capitalei, informează Mediafax.

“Am luat această decizie pe care o cunoaşteţi, în această dimineaţă, pentru că în mod normal eu ieri trebuia să am toată radiografia situaţiei nefericite şi regretabile întâmplate în Capitală. Mai departe, continuitatea este asigurată la Poliţia Capitalei. Ţin să vă anunţ pe această cale, după şedinţa Parlamentului voi merge la minister şi voi face un lucru absolut firesc, acela ca domnul Lucian Guran să se întoarcă la Poliţia Capitalei, pentru că dânsul a fost detaşat la minister”, a declarat Berca la sosirea la Parlament, pentru şedinţa plenului reunit programată pentru ora 11.00 în care preşedintele Traian Băsescu va prezenta un mesaj pe teme de politică internă.

 

UPDATE: Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a anunţat, astăzi, că Lucian Guran va reveni la conducerea Poliţiei Capitalei, relatează Mediafax.

“Am luat această decizie pe care o cunoaşteţi, în această dimineaţă, pentru că în mod normal eu ieri tebuia să am toată radiografia situaţiei nefericite şi regretabile întâmplate în Capitală. Mai departe, continuitatea este asigurată la Poliţia Capitalei. Ţin să vă anunţ pe această cale, după şedinţa Parlamentului voi merge la minister şi voi face un lucru absolut firesc, acela ca domnul Lucian Guran să se întoarcă la Poliţia Capitalei, pentru că dânsul a fost detaşat la minister”, a declarat Berca la sosirea la Parlament, pentru şedinţa plenului reunit programată pentru ora 11.00 în care preşedintele Traian Băsescu va prezenta un mesaj pe teme de politică internă.

UPDATE: Comisarul-şef Gheorghe Dumitru, adjunctul lui Viorel Vasile, va asigura interimatul la Poliţia Capitalei, au precizat oficiali ai MAI, conform Mediafax.

Şeful Poliţiei Capitalei, Viorel Vasile, a fost schimbat din funcţie. Decizia a fost luată de ministrul de Interne, Gabriel Berca, după atacul din Dorobanţi, potrivit Realitatea.net.

Viorel Vasile era şef al Poliţiei Capitalei de mai puţin de un an.

Nicolae Marinescu va ocupa funcţia de director general interimar al Poliţiei Capitalei, informează România TV. Până în prezent, Marinescu a fost director adjunct la Poliţia Capitalei.

Comisarul Nicolae Marinescu a fost desemnat în functia de director general adjunct al Directiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti în aprilie 2009. Marinescu a fost director al Directiei Arme, Explozivi si Substante Toxice, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Agentul Gheorghe Vlădan, angajat al Policlinicii MAI, a deschis focul, luni, în incinta unui coafor din zona Perla, cu un pistol Glock pentru care avea permis. Una dintre cele două femei ucise era soţia atacatorului, coafeză în salonul unde s-a produs masacrul. Soţii Vlădan se aflau în proces de divorţ.

Vlădan are 53 de ani şi este angajat ca şofer la Policlinica MAI.

 

 

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă