20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. ITM a demarat o anchetă după EXPLOZIA la CET SUD

UPDATE. ITM a demarat o anchetă după EXPLOZIA la CET SUD

UPDATE: Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti face cercetări în cazul exploziei la CET Sud, în urma căreia patru persoane au fost rănite, potrivit directorului ITM, Constantin Bujor, citat de Mediafax.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a spus că, din informaţiile primite până acum, ar fi fost vorba de o explozie la cazanul 5 de la CET Sud.

Constantin Bujor a precizat că o echipă de inspectori de la ITM Bucureşti a fost trimisă la faţa locului pentru a începe cercetările în vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că la CET Sud a avut loc o explozie urmată de un incendiu, acesta fiind stins de echipajele de intervenţie de la CET Sud până la sosirea pompierilor.

Daniel Vasile a precizat că zona a fost delimitată şi, din informaţiile primite, nu există riscul să se producă o altă explozie.

El a precizat că la faţa locului au fost trimise patru echipaje de prim ajutor şi un echipaj pentru stingerea incendiului, nefiind însă necesară intervenţia acestuia din urmă.

_ _ _ _

Patru persoane au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc, luni dimineaţă, la CET Sud, potrivit Realitatea TV.

 Răniţii urmează să fie duşi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, potrivit lui Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca.

Cristian Pandrea a precizat că trei dintre victime au arsuri la membre, iar a patra este rănită mai grav şi are arsuri la faţă.

La faţa locului au fost trimise patru echipaje medicale.

Potrivit primelor informaţii, explozia a avut loc în timp ce muncitorii curăţau arzătorul unui cazan.

La această oră, activitatea centralei nu a fost întreruptă, iar personalul nu a fost evacuat.

 

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă