12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE.Grecia: Ultimul vot pe planul de austeritate, astăzi. Violenţele continuă

UPDATE.Grecia: Ultimul vot pe planul de austeritate, astăzi. Violenţele continuă

UPDATE 11.50: 99 de oameni au fost spitalizaţi, până în acest moment, la Atena, anunţă Ministerul elen al Sănătăţii, potrivit NewsIn

UPDATE: Cel puţin 25 de protestatari şi 40 de poliţţişti au fost răniţi, în ciocnirile înregistrate  în faţa Parlamentului din Atena, scrie NewsIn.

Parlamentul grec se va pronunţa astăzi, printr-un al doilea vot crucial pentru viitorul financiar al ţării şi al zonei euro, pe fondul unui val de austeritate de la un capăt la altul al Europei, semnalează AFP, potrivit Agerpres.

După ce a adoptat ieri un plan de austeritate, pentru perioada 2012-2015, ideputaţii greci vor decide în detaliu, în această după-amiază, măsurile de implementare a programului.

Votul de miercuri a fost ‘un vot al responsabilităţii naţionale’, au declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cel al Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Astăzi, ‘atenţia Europei se va întoarce din nou spre Atena, întrucât parlamentarii sunt chemaţi să aprobe măsurile de implementare a programului. Un al doilea vot pozitiv va netezi calea deblocării următoarei tranşe a asistenţei financiare. De asemenea, el va permite să se lucreze la finalizarea rapidă a unui al doilea pachet de asistenţă financiară, care să permită ţării să avanseze şi să se recâştige speranţa poporului grec’, se arată în declaraţia comună semnată ieri de Barroso şi Van Rompuy.

Situaţia se anunţă în continuare tensionată la Atena, unde peste o sută de persoane au fost rănite ieri în înfruntările dintre grupurile de tineri şi forţele de ordine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă