29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Catherine Ashton s-a întâlnit cu Mohamed Morsi. Ce spune despre fostul...

UPDATE: Catherine Ashton s-a întâlnit cu Mohamed Morsi. Ce spune despre fostul preşedinte egiptean

UPDATE: Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a declarat marţi, la Cairo, că fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, deţinut de armată într-o locaţie secretă de aproape o lună, “este bine” şi are “acces la informaţii”, transmite Mediafax.

“Mohamed Morsi este bine şi are acces la informaţii”, a declarat ea într-o conferinţă de presă, după ce a avut o întâlnire de două ore cu fostul preşedinte islamist în locul în care este deţinut, necunoscut în continuare.

Ashton nu a putut oferi detalii despre locaţia în care Mohamed Morsi este deţinut după arestarea pe 3 iulie.

În mod oficial, Morsi nu primise nicio vizită până acum, iar familia s-a plâns că nu îl poate vedea.
În cursul nopţii, Ashton a fost dusă cu un elicopter la unitatea militară unde este deţinut Morsi şi a discutat cu el două ore.

“Am avut o discuţie amicală, deschisă şi directă”, a dat asigurări Ashton, refuzând să ofere detalii despre conţinut.

În cursul precedentei vizite la Cairo, pe 17 iulie, Ashton ceruse eliberarea lui Morsi şi exprimase nemulţumire pentru că nu l-a putut vedea.

_ _ _ _ _

Şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Catherine Ashton, s-a întâlnit în noaptea de luni spre marţi cu fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, ţinut în secret de către armată, relatează AFP, conform Mediafax.

Lady Ashton a avut o întâlnire, cu Morsi, care a durat “timp de două ore”, a precizat pentru AFP Maja Kocijancic.

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă a plecat de la Cairo în noaptea de luni spre marţi, la bordul unui elicopter, spre o destinaţie neprecizată, şi anume spre locul unde este ţinut fostul preşedinte islamist, a declarat anterior, pentru AFP, un oficial de rang înalt, sub protecţia anonimatului.

Cele mai citite

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...
Ultima oră
Pe aceeași temă