14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUpdate: Avertizarea de tsunami din Japonia a fost ridicată

Update: Avertizarea de tsunami din Japonia a fost ridicată

Update: Avertizarea de tsunami emisă după producerea unui cutremur cu magnitudinea de 6,8 în Japonia a fost ridicată, a anunţat televiziunea niponă, citată de AFP, citat de Mediafax.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8, s-a produs vineri în largul prefecturii Fukushima din nord-estul Japoniei, a anunţat agenţia de meteorologie niponă, care a avertizat asupra riscului de producere a unui tsunami de 50 de centimetri, relatează AFP.

Cutremurul s-a produs la ora 14.36 (08.36 ora României), nu departe de cel care a provocat accidentul de la centrala nucleară Fukushima la 11 martie. Epicentrul acestuia a fost localizat în Oceanul Pacific, la aproximativ 80 de kilometri de coastă, iar hipocentrul la 20 de kilometri adâncime.

Centrala nucleară avariată de la Fukushima nu a suferit pagube după seismul care s-a produs vineri în nord-estul Japoniei, a anunţat compania Tokyo Electric Power (TEPCO).

“Nu există nimic anormal în operaţiunile centralei”, a declarat o purtătoare de cuvânt, Ai Tanaka. “Toţi angajaţii care lucrează la faţa locului au fost evacuaţi temporar”, ca măsură de securitate.

Un cutremur şi valuri seismice gigantice au afectat coastele de nord-est ale Japoniei în martie, provocând cel mai important dezastru nuclear după cel de la Cernobîl.

 

Cele mai citite

A luat campionatul și pleacă de la FCSB! Cu ce echipă s-a înțeles Ovidiu Popescu

După opt sezoane petrecute la FCSB, Ovidiu Popescu s-a despărțit de noua campioană a României și va evolua în sezonul următor la Universitatea Cluj,...

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...

Robert Păiuşi, primarul PSD din Gorj care a lovit cu mașina o femeie și apoi a fugit de la locul accidentului, era drogat

Primarul PSD al comunei Stejari, Robert Păiuşi, care este cercetat de poliţişti după ce a acroşat, duminică, cu oglinda laterală a autoturismului o femeie...
Ultima oră
Pe aceeași temă