12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUniversitatea Maritimă din Constanţa a deschis o filială în Kazahstan

Universitatea Maritimă din Constanţa a deschis o filială în Kazahstan

Universitatea Maritimă din Constanţa a deschis o filială în Kazahstan, cursurile, care se vor desfăşura în limba engleză, vor începe în septembrie 2012, instituţia intenţionând să-şi extindă colaborarea şi cu alte ţări în vederea promovării experienţei acumulate în învăţământul românesc de marină.

Obiectivele noii filiale a Universităţii Maritime din Constanţa sunt pregătirea studenţilor pentru activităţile de marină şi configurarea unei baze materiale la standarde internaţionale, precum şi dezvoltarea unor programe şi colaborarea internaţională în domeniul maritim. Activitatea de predare, care se va desfăşura în limba engleză, va începe în septembrie 2012, a declarat pentru MEDIAFAX rectorul Universităţii Maritime din Constanţa (UMC), Cornel Panait.

“Deschiderea extensiei este o consolidare internaţională a universităţii. Este o iniţiativă esenţială în asigurarea unei pregătiri tehnice şi de specialitate a viitorilor specialişti într-un domeniu de nişă, cum este cel maritim”, a precizat Panait.

Conducerea UMC intenţionează să extindă activitatea instituţiei de învăţământ superior şi în alte ţări, în vederea promovării experienţei acumulate în învăţământul românesc de marină.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că acest memorandum contribuie la recredibilizarea mediului universitar românesc şi este încă un pas important în corelarea activităţii universitare cu piaţa muncii.

“Acest memorandum contribuie la recredibilizarea mediului universitar românesc şi este încă un pas important în corelarea activităţii universitare cu piaţa muncii”, consideră ministrul Daniel Funeriu, care i-a felicitat pe Cornel Panait şi întreaga echipă a universităţii pentru semnarea Memorandumului privind deschiderea unei filiale a UMC în cadrul Caspian State University of Technologies and Engineering named after Shahmardan Esenovici Esenov din Aktau (Kazahstan).

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă