24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUngaria ridică restricţia de circulaţie impusă TIR-urilor

Ungaria ridică restricţia de circulaţie impusă TIR-urilor

Ungaria a ridicat restricţia de circulaţie impusă autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, astfel că TIR-urile pot trece din România în Ungaria de marţi după-amiaza, a anunţat ministrul de Interne, Radu Stroe, într-o conferinţă organizată la Guvern, informează Mediafax.

Autorităţile locale din Giurgiu au anunţat, la rândul lor, că între România şi Bulgaria, pe pod, se circulă fluid la această oră.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au declarat, luni seara, agenţiei Mediafax că autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu mai pot trece din România în Ungaria, aceeaşi restricţie temporară fiind impusă celor care vor să tranziteze teritoriul românesc dinspre Bulgaria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă, luni, în jurul orei 21.00, autorităţile maghiare le-au informat pe cele din România că traficul maşinilor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionat temporar, în sensul că nu se permite intrarea acestora pe teritoriul Ungariei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Citeşte şi CODUL PORTOCALIU, RETROGRADAT la COD GALBEN. Vezi zonele afectate

În aceste condiţii, TIR-urile cărora nu li se permite să treacă din România în Ungaria au fost direcţionate către parcări amenajate la frontiera celor două ţări.

În acelaşi timp, autorităţile române au informat Bulgaria că aceeaşi restricţie este impusă de luni seară, tot temporar, autovehiculelor din aceeaşi categorie care sunt în Bulgaria şi care vor să tranziteze România, a precizat Bădilă.

Şi Ministerul român al Afacerilor Externe a informat, marţi, că, urmare a condiţiilor meteorologice extreme, în Ungaria au intrat în vigoare, pe o perioadă neprecizată, restricţii în ceea ce priveşte circulaţia camioanelor a căror masă totală depăşeşte 7,5 tone, cu excepţia celor care transportă animale vii şi mărfuri perisabile.

În ceea ce priveşte restricţiile aplicabile la graniţa cu Slovenia, la ora 00:30, autorităţile slovene au anunţat că restricţionează intrarea camioanelor a căror masă totală depăşeşte 7,5 tone, care vin dinspre Ungaria, iar, în cursul dimineţii de 26 martie, poliţia ungară a anunţat că această restricţie este în continuare în vigoare

Cele mai citite

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă