28.1 C
București
duminică, 7 iulie 2024
AcasăSpecialUn succes numit Peninsula

Un succes numit Peninsula

Trupele Korn, Europe, Phoenix şi Zdob şi Zdup au atras zeci de mii de spectatori.

Ediţia din acest an a Festivalului Peninsula de la Târgu-Mureş a adus la Complexul Mureş peste 60.000 de participanţi. Campingul amenajat de organizatori s-a umplut rapid cu corturi. Participanţi din toate colţurile ţării şi din străinătate au ajuns la „Peninsula” înainte ca organizatorii să deschidă porţile maratonului muzical. Evenimentul nu a însemnat doar un public numeros, ci şi un număr mare de consumatori pentru comercianţii prezenţi la eveniment. „Comercianţii au raportat că au vândut 310 hectolitri de bere, 240 de băuturi răcoritoare şi 130 de hectolitri de apă”, spun organizatorii Festivalului Peninsula. Terasele de pe teritoriul Peninsulei au pus la dispoziţia publicului mâncare, bere, băuturi răcoritoare, kurtos-kolacs şi fructe. Cele mai mari creşteri la numărul de vizitatori au fost înregistrate în judeţele Cluj, Bihor şi Braşov. Peninsulari au sosit anul acesta şi din Ungaria, Germania, Marea Britanie, Serbia, Bulgaria şi Franţa. Legendara trupă rock Europe a cântat sâmbătă seară în faţa a 15.000 de fani.

Muzică, petreceri şi fani entuziasmaţi

Ediţia din acest an a avut ca invitaţi, în premieră în România, trupele Tricky, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, The Rasmus şi Dub FX, la care se adaugă DJ din toată lumea: Mark Knight (Marea Britanie), Fedde le Grande (Olanda), Hernan Cattaneo (Argentina) şi Above and Beyond (Marea Britanie), care au mixat într-un loc special amenajat pentru iubitorii muzicii electronice, Freedom Music Arena. Pe lângă concerte, participanţii au putut alege din oferta de divertisment propusă de organizatori piste de kart, taur mecanic, graffiti, spectacole de teatru şi dans, pe lângă proiecţiile de film realizate în parteneriat cu Festivalul Internaţional Transilvania. Pentru a veni în sprijinul publicului, s-au montat un bancomat, iar utilizatorii iPhone au avut la dispoziţie o aplicaţie dedicată Festivalului Peninsula, cu harta evenimentului şi întregul program al festivalului. 

Sâmbăta vedetelor

Trioul legendar Europe-Phoenix-Omega a fost hotărâtor pentru seara de sâmbătă. La concert au participat 17.500 de persoane. Unul dintre momentele-cheie ale serii a fost „Andri Popa”, piesa cântată de Phoenix, o trupă românească fruntaşă în ultimii 50 de ani. Trupa Gyöngyhajú lány a încheiat concertul. Surpriza absolută a serii pentru cei care au rezistat ploii zeci de minute au fost focurile de artificii.

Cele mai citite

Fabiano Caruana a câștigat competiția Superbet Chess Classic România 2024

Clasamentul Superbet Chess Classic 2024 s-a schimbat semnificativ după cea de-a noua rundă. Deși Fabiano Caruana a pierdut ultima sa partidă împotriva lui Anish...

Alegeri cu repetiție în Costinești

Rezultatul din 9 iunie a fost anulat în comuna Costinești, după 6 renumărări ale voturilor La noul scrutin, se vor utiliza aceleaşi liste electorale ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă