36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalRobert Fico, la prima ieșire în public după tentativa de asasinat: „Vreau...

Robert Fico, la prima ieșire în public după tentativa de asasinat: „Vreau să-mi exprim admirația față de premierul ungar”

Premierul slovac Robert Fico a apărut vineri, 5 iulie, pentru prima dată în public de la tentativa de asasinat din urmă cu două luni, relatează Reuters.

Premierul Slovaciei, care se recuperează după ce a fost împușcat de patru ori în luna mai, a participat la o ceremonie dedicată Zilei Sfinților Chiril și Metodiu, o sărbătoare națională în Slovacia.

În cadrul evenimentului, Robert Fico a declarat că ar fi dorit să se alăture omologului său ungar, Viktor Orban, în vizita sa controversată la Moscova, dacă starea de sănătate i-ar fi permis, conform AFP.

Admir curajul premierului ungar pentru că a călătorit la Kiev și Moscova fără ezitare. Mi-ar fi plăcut să-l însoțesc dacă sănătatea mi-ar fi permis, a afirmat Fico.

Aceasta a fost prima apariție publică a lui Fico de la incident, marcând un moment important în recuperarea sa și subliniind relațiile tensionate din Europa de Est.

Vă reamintim, Viktor Orban a stârnit furia aliaților occidentali din UE și NATO după ce s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, a cărui țară a invadat Ucraina în februarie 2022. În plus, la începutul săptămânii, Orban a vizitat Kievul și s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Echipament moto BMW: ghidul complet pentru siguranță și confort pe două roți

Siguranța și confortul sunt priorități fundamentale pentru orice motociclist pasionat. Fie că ești un începător entuziast, fie un rider experimentat, alegerea echipamentului potrivit poate face diferența...
Ultima oră
Pe aceeași temă