28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRușii anunță distrugerea a două lansatoare Patriot în Odesa

Rușii anunță distrugerea a două lansatoare Patriot în Odesa

Agențiile de presă de stat din Rusia au raportat că rachetele balistice rusești Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa din Ucraina, conform anunțului Ministerului rus al Apărării, citat de Reuters.

Duminică dimineață, forțele aeriene ucrainene au confirmat că Rusia a lansat un atac asupra Ucrainei folosind două rachete balistice Iskander, însă nu au oferit detalii suplimentare. Această declarație vine în contextul atacurilor rusești raportate în Odesa, dar fără o confirmare clară a pagubelor menționate de Ministerul rus al Apărării.

Atacul s-a desfășurat în zona portului Iujne, a transmis agenția TASS, menționând un comunicat al ministerului. De asemenea, a fost distrusă o stație radar de tip Giraffe în regiunea Odesa.

Reuters anunță că nu a putut verifica în mod independent veridicitatea informațiilor furnizate de sursele ruse, iar Ucraina nu a emis încă un comentariu oficial pe această temă.

În timp ce informațiile privind distrugerea lansatoarelor Patriot și a stației radar Giraffe nu pot fi confirmate independent, situația din Odesa rămâne tensionată.

Atacurile rusești asupra infrastructurii militare ucrainene continuă, iar reacțiile oficiale ale părților implicate sunt așteptate pentru a clarifica impactul acestor acțiuni.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă