29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportAlte sporturiFabiano Caruana a câștigat competiția Superbet Chess Classic România 2024

Fabiano Caruana a câștigat competiția Superbet Chess Classic România 2024

Clasamentul Superbet Chess Classic 2024 s-a schimbat semnificativ după cea de-a noua rundă. Deși Fabiano Caruana a pierdut ultima sa partidă împotriva lui Anish Giri, el a reușit să câștige cele trei partide de șah rapid din tie-break, ieșind învingător.

Câștigătorul Superbet Chess Classic 2024 a fost desemnat după organizarea unui mini-turneu de baraj între patru jucători: Fabiano Caruana, Gukesh Dommaraju, Praggnanandhaa Rameshbabu și Alireza Firouzja.

Chiar dacă a pierdut ultima sa partidă contra lui Anish Giri, Fabiano Caruana a reușit în cele din urmă să câștige cele trei partide de șah rapid din tie-break. Astfel, a fost desemnat campionul din acest an al competiției internaționale de șah.

Șahist câștigător cu cec, Superbet Chess Classic România 2024

Partida dintre Anish Giri și Fabiano Caruana a fost cea mai așteptată

Deși Caruana părea neînvins și favorit pentru titlu, Giri a profitat de un schimb nefavorabil de piese făcut de Caruana și a obținut victoria. Între timp, partidele dintre Gukesh și So, Deac și Vachier-Lagrave, Nepomniachtchi și Abdusattorov, și Praggnanandhaa și Firouzja s-au încheiat toate cu remize, menținând incertitudinea în clasament.

Tie-break-ul, format din trei runde de șah rapid, a decis câștigătorul.

Partidă de șah la Superbet Chess Classic 2024

Fabiano Caruana a triumfat în toate cele trei partide, adjudecându-și astfel titlul. Alireza Firouzja a obținut locul secund, cu două victorii.

Grand Chess Tour este un circuit de șah internațional la care participă cei mai buni jucători ai lumii. Legendarul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari “ambasadori” ai șahului, a inspirat crearea Grand Chess Tour și a contribuit, totodată, la consolidarea parteneriatului dintre organizatori.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă