15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialUn nou cutremur de pământ zdruncină statul insular Vanuatu

Un nou cutremur de pământ zdruncină statul insular Vanuatu

Un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,0 pe scara Richter a zguduit vineri statul insular Vanuatu din Pacificul de Sud, dar autorităţile nu au raportat eventuale victime sau pagube materiale, transmite agenţia de presă Efe, citata de Agerpres.

 

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, care monitorizează activitatea seismică la nivel internaţional, mişcarea telurică s-a produs la ora locală 03:46, la o adâncime de 21 de kilometri, cu epicentrul la 116 de kilometri vest de Port Vila, capitala ţării.

În urmă cu o zi, un alt cutremur cu magnitudinea 6,9 grade zdruncinase arhipelagul Vanuatu, fără a provoca pagube sau victime.

Vanuatu, cu aproximativ 250.000 de locuitori, este situat în apropiere de aşa-numita ‘centura de foc a Pacificului”, zonă cu o activitate seismică intensă.

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă