12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUn expert FMI îi va instrui pe inspectorii ANAF în verificarea miliardarilor

Un expert FMI îi va instrui pe inspectorii ANAF în verificarea miliardarilor

Specialistul Fondului Monetar Internaţional (FMI) în conformarea fiscală a contribuabililor cu averi mari, Norman Gillanders, îi va instrui pe inspectorii ANAF în vederea urmăririi miliardarilor, relatează Adevărul.

„Am trecut deja de faza de notificare a unor contribuabili care deţin averi considerabile, cei mai mulţi colaborează foarte bine, dar unii dintre ei încă nu au înţeles că trebuie să-şi raporteze la fisc deţinerile din străinătate. În luna martie sau aprilie vom avea o întrunire cu industria de consultanţă fiscală, pentru a explica procedurile ce urmează, apoi vom trece la faza a doua, de inspecţie şi control efectiv, şi cred că în acest an vom avea şi câteva decizii. Acest program de control al marilor averi este elaborat împreună cu experţii Fondului Monetar Internaţional, iar reprezentantul care se ocupă de el începe astăzi (n.n. – joi) o misiune tehnică în România“, a declarat Tiberiu Vespan, şef de cabinet în cadrul ANAF.

Norman Gillanders le va împărtăşi inspectorilor ANAF experienţa acumulată în alte ţări în materia urmăririi fiscale a miliardarilor. Ca expert al FMI, Gillanders colaborează cu autorităţile fiscale din Albania, Bulgaria, Croaţia, Moldova, Muntenegru şi România din 2011, după ce timp de 33 de ani (din 1977 până în 2010) a fost comisar în cadrul Fiscului din Irlanda

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă