32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialUn elev de 15 ani a sechestrat 24 de persoane într-un liceu...

Un elev de 15 ani a sechestrat 24 de persoane într-un liceu din SUA

Un elev înarmat cu două puşti a luat ostatici, timp de cinci ore, alţi 23 de elevi şi o profesoară, la o şcoală din Wisconsin, informează NewsIn.

Poliţia a fost chemată la liceul Marinette în jurul orei locale 15.00 (23.00 ora României), după ce adolescentul în vârstă de 15 ani a intrat într-o clasă cu două arme – una semiautomată, de calibrul de 22 de milimetri şi una de nouă milimetri.

Autorităţile au trimis echipe de negociere, însă elevul nu a formulat nicio cerere şi nu a explicat de ce a luat ostaticii. Toate contactele între poliţie şi băiat au avut loc prin intermediul profesoarei luate ostatice.

La ora locală 19.40 (3.40 ora României), agresorul a fost de acord să elibereze cinci elevi, pentru că aceştia trebuiau să meargă la toaletă.

33 de minute mai târziu, ofiţerii de poliţie desfăşuraţi în faţa sălii de clasă au auzit trei focuri de armă. “Atunci, ofiţerii au spart uşa, au intrat şi au văzut suspectul stând în faţa clasei. Când ofiţerii s-au apropiat de el, suspectul a tras un foc de armă şi s-a rănit singur”, a declarat şeful poliţiei din Marinette, Jeff Skorik.

Toţi ostaticii rămaşi, inclusiv profesoara, au fost evacuaţi imediat.

“Toţi elevii a fost scoşi în siguranţă din şcoală şi au fost urcaţi în autobuze şi duşi la familiile lor, potrivit lui Skorik.

Agresorul a fost dus la spital, iar starea sa nu este cunoscută deocamdată.

Consilieri psihologici discută cu părinţii elevilor, iar directorul liceului a anunţat că acesta va fi închis marţi.

Anchetatorii au discutat cu părinţii agresorului, iar Skorik a precizat că acesta nu avea antecedente penale.

Cele mai citite

Coldplay lansează album nou în luna octombrie

Trupa Coldplay a dezvăluit planurile de a lansa cel de-al 10-lea album de studio, intitulat "Music of the Spheres", în luna octombrie. Aceasta va...

Se împart funcțiile de vârf la NATO și la UE. Nu apare vreo poziție disponibilă pentru Klaus Iohannis

Imediat după alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 se negociază funcțiile de vârf la nivelul Uniunii Europene, în paralel cu negocierile pentru postul de...

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă