21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialUn Chivu fara greseala l-a invins pe anonimul Mutu

Un Chivu fara greseala l-a invins pe anonimul Mutu

Etapa a X-a a campionatului italian a avut cap de afis meciul de pe “Stadio Olimpico” dintre AS Roma si Fiorentina, un duel intre internationalii romani Cristian Chivu si Adrian Mutu. “Nu a fost un meci intre noi doi, ci o partida intre doua echipe. Aici, la Roma, nu prea intereseaza pe nimeni daca joaca doi romani unul impotriva celuilalt”, explica capitanul tricolorilor. In lipsa lui Luca Toni, oaspetii au asteptat mult de la decarul reprezentativei Romaniei, insa, dupa un inceput bun, Mutu, autorul unui sut periculos in minutul 20, a devenit un anonim in jocul Fiorentinei. “De la el te astepti la lucruri geniale. Insa la meciul cu Roma nu i-a iesit nimic”, il critica site-ul Datasport. “Nu doar Mutu a trecut prin momente dificile, ci intreaga echipa a toscanilor, mai ales in repriza a doua”, comenteaza Cristi Chivu. Site-urile goal.com si calciotoscano.it au fost chiar mai dure la adresa decarului nationalei: “Viteza este unul dintre punctele lui forte, dar de data aceasta a iesit de foarte putine ori la rampa. A facut o repriza onorabila, dar in partea a doua a scazut ritmul, la fel ca intreaga echipa. A fost o noapte neagra pentru Mutu”. Atacantul roman a primit nota 5,5 din partea site-ului violanews.com: “A inceput bine jocul, dar a fost nervos si putea fi eliminat dupa ce l-a lovit cu cotul pe Mexes. In repriza a doua aproape ca nu a atins balonul”.
Fiorentina a pornit bine jocul marcand prima prin cehul Ujfalusi, dar De Rossi a inventat un eurogol si a adus egalitatea la pauza. Repriza a doua a fost la discretia romanilor care prin dubla lui Taddei s-au impus cu 3-1. “Cand Luca Toni se afla pe teren, si eu am mai multe spatii. Am inceput bine partida, dar apoi am facut unele erori si am permis Romei sa ne domine. Recunosc ca l-am lovit pe Mexes, dar totul a fost fara intentie”, si-a justificat evolutia golgheterul echipei nationale.
Refacut miraculos dupa o leziune la ligamente, Cristi Chivu a fost integralist si a jucat fara greseala in centrul defensivei. “Chivu a fost cu mult peste adversarii sai directi Reginaldo si Pazzini”, a scris agentia Datasport, care i-a dat nota 6,5. Nu s-a intersectat de prea multe ori cu colegul sau de nationala, insa la sfarsit s-au vazut. “Nu am discutat mare lucru cu Adrian. Oricum nu aveam nevoie de aceasta intalnire ca sa vorbim, pentru ca oricum ne sunam intre noi”, ne-a spus capitanul tricolorilor. “Am avut un joc dificil cu Fiorentina. Ne asteptam la acest lucru. Le-am anihilat insa bine forta de atac si am castigat”, a sintetizat Chivu partida contra formatiei lui Mutu. Cei doi vor avea insa ocazia sa se intalneasca cat de curand la lot cu prilejul amicalului dintre Spania si Romania de pe 15 noiembrie. “Va fi un test util pentru noi. Mereu s-a spus ca avem nevoie de meciuri de pregatire in compania unor adversari puternici. Contra spaniolilor vom vedea cum stam”, a spus Cristian Chivu.

Cele mai citite

Mutarea cu care Ciolacu a căștigat bătălia pentru creșterea salariului minim

Salariul minim se majorează de la 1 iulie cu 400 de lei, așa cum PSD a anunțat în urmă cu câteva luni. Decizia a...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă