17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn avocat, reţinut, pentru fals şi trafic de influenţă

Un avocat, reţinut, pentru fals şi trafic de influenţă

Un avocat din Piteşti este reţinut şi urmărit penal pentru trafic de influenţă şi favorizarea infractorului, arată un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).  Radu-Cristian Nistor este acuzat că a informat un inculpat că este cercetat şi a falsificat mai multe înscrisuri pentru 2.000 de euro.

Avocatul Radu-Cristian Nistor, cu o vechime de 16 ani în Barou, este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, trafic de influenţă şi fals în înscrisuri. 

În februarie 2012, Nistor a folosit date confidenţiale dintr-un dosar penal pe care le-a divulgat unei persoane cercetate.

Citeşte şi: Fost procuror DIICOT şi doi avocaţi, condamnaţi pentru trafic de influenţă

Totodată, în perioada noiembrie 2010 – februarie 2011, Nistor a primit 2.000 de euro de la un denunţător, căruia i-a promis că va influenţa completul de judecată de la Tribunalul Argeş care judecata dosarul lui. Avocatul a falsificat şi trei înscrisuri depuse în dosar, inclusiv semnături.

De altfel, în urma execitării influenţei de către Nistor, Tribunalul Argeş a admis apelul, înlocuind condamnarea la pedeapsa închisorii pentru o perioadă de 2 ani şi 2 luni (pronunţată de instanţa de fond) cu aplicarea unei amenzi administrative în cuantum de 1000 lei. Decizia Tribunalului a fost însă casată în totalitate de Curtea de Apel Piteşti, fiind menţinută sentinţa iniţială pronunţată de instanţa de fond.

Citeşte şi: Avocată a Baroului Bucureşti, cercetată de DNA pentru trafic de influenţă

Nistor a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorii au cerut Curţii de Apel Piteşti un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă