33.4 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentBistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea a doi inculpați și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Conform cercetărilor efectuate în acest caz, în perioada septembrie 2023 – martie 2024, aceștia au procurat, deținut, oferit cu titlu gratuit și comercializat în mod repetat cantități de drog de mare risc 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), fiecare doză fiind vândută pentru suma de 100 de lei. Infracțiunile comise de cei trei inculpați implică activități organizate și repetate de trafic de droguri, ceea ce a dus la reținerea lor și la aplicarea măsurii controlului judiciar.

Comunicat DIICOT

La data de 16.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea a 2 inculpați și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. 

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că în perioada septembrie 2023 – martie 2024, aceștia au procurat, deținut, oferit cu titlu gratuit și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de mare risc 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), cu suma 100 lei pentru o doză. 

În sarcina unuia dintre inculpați a fost reținută și infracțiunea de viol asupra unui minor, din materialul probator administrat  rezultând că în perioada aprilie-mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a întreținut în mai multe rânduri relații sexuale cu o persoană vătămată minoră,  în vârsta de 14 ani.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au  fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, la una dintre adrese fiind găsită și victima minoră. Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Urmăreșate România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă