22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUn avion sirian, interceptat de Turcia. Rusia cere explicaţii

Un avion sirian, interceptat de Turcia. Rusia cere explicaţii

Un avion sirian de pasageri, suspectat că transporta arme, a fost obligat de către aviaţia militară turcă să aterizeze miercuri seară la Ankara, a anunţat agenţia de presă Anatolia, citată de AFP, potrivit Mediafax.

O sursă din ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat miercuri seară pentru Interfax că la bordul zborului sirian între Moscova şi Damasc interceptat de Turcia se aflau 17 cetăţeni ruşi şi că Moscova a solicitat explicaţii Ankarei, relateazăsursa citată.

“Conform primelor informaţii care trebuie încă verificate sunt 17 cetăţeni ruşi, inclusiv copii, la bordul avionului”, a declarat această sursă, precizând că diplomaţi ruşi au fost trimişi pe aeroportul din Ankara pentru a garanta apărarea intereselor acestora.

Ambasada Rusiei în Turcia s-a adresat imediat ministerului turc de Afaceri Externe pentru a solicita explicaţii şi a pus problema accesului la cetăţenii ruşi care se aflau la bordul acestui zbor regular Moscova-Damasc, a adăugat sursa.
Aparatul sirian, un Airbus A-320 a fost escortat miercuri seară de două avioane F4 ale aviaţiei turce şi apoi forţat să aterizeze pe aeroportul Ankara-Esenboga pentru un control de securitate.

Conform siteului aeroportului Moscova-Vnukovo, zborul liniilor aeriene siriene, cu numărul RB442 era prevăzut la ora locală 15:00 însă a decolat la 15:26 (14:26, ora României).

 

Cele mai citite

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă