28.7 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSportRaliuNatalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național...

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind astfel prima femeie care obține o astfel de performanță în această disciplină la categoria Pro.

RoDrift a început pentru al treilea an consecutiv sezonul în jurul celui mai mare stadion din România, iar etapa din acest an a dus la start și un număr record de înscrieri, un total de 74 de piloți din 5 țări concurând pentru trofeele de la cele două clase.

După ce sâmbătă, în calificări, cel mai mare punctaj a fost obținut din nou de Gabi Imre jr, un specialist al circuitului de la Arena Națională, marea surpriză a venit de la Natalia Iocsak în battle-uri. Cu al zecelea punctaj în calificări, sportiva în vârstă de 20 de ani a avut o evoluție impecabilă în duelurile eliminatorii și a trecut, pe rând, de Nikolay Bacharov, Mikloș Laszlo, Yordan Mladenov și de Imre jr în finală.

Pentru Natalia este o victorie istorică, fiind pentru prima oară, de la debutul ei în drift, când câștigă o etapă la clasa Pro din Campionatul Național de Drift. „Este un vis devenit realitate. Mi-am dorit asta de când eram mică, iar acum trăiesc acest vis. Și gând mă gândesc că acum 4 zile nu știam dacă putem lua startul fiindcă aveam probleme tehnice cu mașina. În fiecare zi s-a muncit la mașină, am adormit numai la 3 dimineața. S-a simțit și în calificări că eram obosită, dar astăzi a fost o zi incredibilă, totul a mers perfect”, a spus Natalia Iocsak, la finalul cursei.

Finala mică a etapei de la Arena Națională s-a disputat între doi piloți din Bulgaria, ambii campioni în Rodrift în ultimii ani, Ivan Ivanov învingându-l pe Yordan Mladenov în duelul pentru locul 3. La SemiPro victoria i-a revenit unui sportiv din Ucraina, Eduard Didenko, acesta câștigând battle-ul final cu românul Cristian Tauru.

Organizatorii au pregătit și câteva surprize pentru fani la ediția aniversară de 10 ani a RoDrift. Cascadorii cu mașini realizate de profesioniști, show de drift și cauciucuri colorate, dar și o zonă dedicată special copiilor prin care aceștia să învețe regulile de circulație într-un mod distractiv.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 14-16 iunie pe circuitul Transilvania Motor Ring din județul Mureș. Anul acesta, sezonul din RoDrift programează un total de 5 etape, celelalte urmând să aibe loc la Cornu (Prahova) pe 13-14 iulie, Transrarău din Suceava (17-18 august) și Piața Constituției din Capitală (7-8 septembrie).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Șeful ANI, Ionel Moise „Ariel”, este mai presus decât legea…ANI  

De când Agenția Națională de Integritate (ANI) este condusă de Florin-Ionel Moise „Ariel” ar trebui să aibă ca motto expresia „peștele de la...

Cine este secretarul de stat din MApN care își bate joc de CSA Steaua București

De mai bine de trei ani, Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București a ajuns Cenușăreasa sportului românesc și, totodată, bătaia de joc...

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

Minele marine din Marea Neagră reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează o analiză realizată de organizația de mediu Greenpeace. Situația din Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă