21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportRaliuNatalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național...

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind astfel prima femeie care obține o astfel de performanță în această disciplină la categoria Pro.

RoDrift a început pentru al treilea an consecutiv sezonul în jurul celui mai mare stadion din România, iar etapa din acest an a dus la start și un număr record de înscrieri, un total de 74 de piloți din 5 țări concurând pentru trofeele de la cele două clase.

După ce sâmbătă, în calificări, cel mai mare punctaj a fost obținut din nou de Gabi Imre jr, un specialist al circuitului de la Arena Națională, marea surpriză a venit de la Natalia Iocsak în battle-uri. Cu al zecelea punctaj în calificări, sportiva în vârstă de 20 de ani a avut o evoluție impecabilă în duelurile eliminatorii și a trecut, pe rând, de Nikolay Bacharov, Mikloș Laszlo, Yordan Mladenov și de Imre jr în finală.

Pentru Natalia este o victorie istorică, fiind pentru prima oară, de la debutul ei în drift, când câștigă o etapă la clasa Pro din Campionatul Național de Drift. „Este un vis devenit realitate. Mi-am dorit asta de când eram mică, iar acum trăiesc acest vis. Și gând mă gândesc că acum 4 zile nu știam dacă putem lua startul fiindcă aveam probleme tehnice cu mașina. În fiecare zi s-a muncit la mașină, am adormit numai la 3 dimineața. S-a simțit și în calificări că eram obosită, dar astăzi a fost o zi incredibilă, totul a mers perfect”, a spus Natalia Iocsak, la finalul cursei.

Finala mică a etapei de la Arena Națională s-a disputat între doi piloți din Bulgaria, ambii campioni în Rodrift în ultimii ani, Ivan Ivanov învingându-l pe Yordan Mladenov în duelul pentru locul 3. La SemiPro victoria i-a revenit unui sportiv din Ucraina, Eduard Didenko, acesta câștigând battle-ul final cu românul Cristian Tauru.

Organizatorii au pregătit și câteva surprize pentru fani la ediția aniversară de 10 ani a RoDrift. Cascadorii cu mașini realizate de profesioniști, show de drift și cauciucuri colorate, dar și o zonă dedicată special copiilor prin care aceștia să învețe regulile de circulație într-un mod distractiv.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 14-16 iunie pe circuitul Transilvania Motor Ring din județul Mureș. Anul acesta, sezonul din RoDrift programează un total de 5 etape, celelalte urmând să aibe loc la Cornu (Prahova) pe 13-14 iulie, Transrarău din Suceava (17-18 august) și Piața Constituției din Capitală (7-8 septembrie).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă