20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialUn american riscă 20 de ani de închisoare după ce a vrut...

Un american riscă 20 de ani de închisoare după ce a vrut să se căsătorească în teritoriile Statului Islamic

Un tânăr american riscă să petreacă următorii 20 de ani după gratii după ce a încercat să ajungă în Siria, pe teritoriile controlate de gruparea Stat Islamic, împreună cu logodnica lui, pentru a se căsători. El a recunoscut că a complotat în vederea oferirii unui sprijin material organizaţiei teroriste, a transmis vineri Departamentul de Justiţie, potrivit AFP, citat de Agerpres

Conform sursei citate, Muhammad Oda Dakhlalla, 23 de ani, a fost arestat anul trecut împreună cu Jaelyn Delshaun Young, 20 de ani, în momentul în care cuplul se pregătea să ia avionul în Mississippi (sudul SUA). 

Intenţia celor doi a fost descoperită de către Biroul Federal de Investigaţii (FBI) încă din mai 2015, când tânăra a făcut, pe contul de twitter, apologia grupării jihadiste. 

Agenţi sub acoperire s-au întâlnit atunci cu cei doi tineri, care şi-au mărturisit simpatia pentru SI şi intenţia de a pleca în Siria. 

Muhammad Oda Dakhlalla a pledat vinovat în faţa unui judecător din Mississippi şi va rămâne în detenţie până la condamnarea sa la o dată neprecizată 

Jaelyn Delshaun Young, care a susţinut că este nevinovată, va fi judecată în cadrul unui proces în iunie. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă