3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialUcraineni prinși la furat pe brațul Chilia

Ucraineni prinși la furat pe brațul Chilia

În data de 07.08.2015, în jurul orei 23.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Chilia au observat prin sistemul opto-electronic de supraveghere a frontierei o ambarcaţiune care se îndrepta spre malul românesc dinspre teritoriul R. Ucraina.

În ambarcaţiunea în cauză se aflau două persoane, iar în momentul în care a ajuns pe malul românesc una dintre persoane a coborât şi a desfăcut parâmele unei bărci pescăreşti cu motor, pe care a legat-o de ambarcaţiunea cu însemnele statului ucrainean, cu scopul de a o sustrage.

Imediat, la nivelul S.P.F. Chilia a fost constituită o echipă operativă care a trimis o şalupă de intervenţie în zona indicată. În jurul orei 23.35, ambarcaţiunea ucraineană în care se aflau doi bărbaţi a fost interceptată şi ulterior condusă pentru verificări la sediul S.P.F. Chilia. Din cercetări a rezultat faptul că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni ucraineni, K.F. Vasili, de 38 de ani, şi P.S. Ivan, de 23 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat cu scopul de a fura o ambarcaţiune cu motor de pe teritoriul românesc.

În ambarcaţiunea cetăţenilor ucraineni au fost descoperite şi trei plase de pecuit, două tip monofilament şi o setcă din fir textil, în lungime totală de aproximativ 300 de metri, care au fost ridicate în vederea confiscării de poliţiştii de frontieră români, care îi cercetează pe cei doi ucraineni pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, furt, furt calificat, deţinerea plaselor tip monofilament şi comercial de către persoane neautorizate.

În baza acordului de readmisie între cele două state, în cursul zilei de 08.08.2015, cetăţenii ucraineni au fost predaţi autorităţilor de frontieră din R. Ucraina.

Cele mai citite

Cine este directorul de la ANSVSA care a primit de cinci ori aviz ORNISS negativ

Un document intern al Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) scoate în evidență o situație incredibilă în care se află...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
Ultima oră
Pe aceeași temă