19.3 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSocialJustițieAcțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în...

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a evaziunii fiscale și a corupției.

Operațiunea are loc în dimineața de 27 mai 2024, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Pentru combaterea contrabandei s-au desfășurat simultan acţiuni în județele Suceava, Satu Mare şi Cluj. În aceste zone s-au realizat 31 de percheziţii și s-au pus în aplicare 11 mandate de aducere în faţa justiţiei a unor persoane. Acestea sunt suspectate că au activităţi ilegale de depozitare, transport şi vânzare a unor cantităţi semnificative de ţigări şi alcool provenite din afata UE.

Operaţiuni împotriva evaziunii fiscale s-au desfăşurat în Bucureşti și în județele Dolj şi Constanţa. Aici s-au derulat 43 de percheziţii și s-au emis zece mandate de aducere pentru persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul generat de aceste activităţi ilegale ar depăși 5,6 milioane de lei.

Alte operaţiuni ale procurorilor și polițiștilor au vizat infracţiuni de înşelăciune comise pe raza județelor Gorj, Botoşani şi Harghita. De exemplu, în județul Gorj, o singură faptă de acest gen a produs un prejudiciu estimat la 860.000 de lei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...
Ultima oră
Pe aceeași temă