32.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoAmbasada Rusiei susține că niciun angajat al ei n-a primit "materiale" de...

Ambasada Rusiei susține că niciun angajat al ei n-a primit “materiale” de la românul arestat

Ambasada Rusiei în România susține că niciun angajat al ei n-a primit “materiale” de la românul care a fost arestat sub acuzația de trădare.

Drept urmare, acuzațiile împotriva unui angajat al Ambasadei Rusiei, pe motiv că ar fi primit asemenea “materiale”, sunt nefondate, susține însărcinata cu afaceri a Rusiei în România, Yelena Kopnina. “Toate acuzațiile împotriva angajatului nostru sunt absolut nefondate”, a declarat Yelena Kopnina, citată de agenția de presă oficială a Rusiei, TASS.

“Nici Ambasada și niciunul dintre angajații săi nu au primit fotografii sau materiale”, susține ambasadoarea Rusiei.

Rusia ar putea să ia măsuri identice, de expulzare a unui diplomat român, drept ripostă față de expulzarea din România a unui diplomat rus. Această decizie a Rusiei încă nu a fost anunțată.

Nici Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României, nici Ambasada Rusiei în România nu au indicat numele acelui angajat al Ambasadei Rusiei care a fost declarat persona non grate de autoritățile române.

Anunțul MAE cu privire la un diplomat al Rusiei care urmează să părăsească teritoriul României a fost transmis la data de 24 mai 2024. Separat, DIICOT a transmis un comunicat de presă, tot la data de 24 mai 2024, cu privire la reținerea urmată de arestare, a unui cetățean român. Cetățeanul român a fost arestat preventiv pe termen de 30 de zile. El este “cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare”, a precizat DIICOT.

Potrivit autorităților române, cetățeanul român ar fi fotografiat obiective militare sau echipamente militare pe raza județului Tulcea, în apropierea graniței dintre România și Ucraina, apoi ar fi transmis aceste fotografii către un angajat al Ambasadei Rusiei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deciziile adoptate de Consiliul ASF în ultima ședință

În cadrul ședinţei de ieri, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de...

România va dona Ucrainei un sistem PATRIOT

Rromânia va dona Ucrainei un sistem de apărare PATRIOT, a decis Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în ședința de astăzi. “Având în vedere...

Final tragic pentru o tânără de 35 de ani din Galați care a căzut în gol de la etajul 9

O tânără în vârstă de 35 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut în gol de la etajul 9, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă