22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUcraina: Iulia Timoşenko, pusă oficial sub acuzare

Ucraina: Iulia Timoşenko, pusă oficial sub acuzare

Fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, a fost, vineri, pusă oficial sub acuzare pentru abuz în serviciu şi folosirea neadecvată a fondurilor statului, relatează RIA Novosti, citată de NewsIn.

Cele două capete de acuzare se referă la folosirea neadecvată a fondurilor statului. Este vorba de utilizarea sumelor primite din vânzarea de cote de emisie de dioxid de carbon – în baza Protocolului de la Kyoto – pentru plata pensiilor şi pentru achiziţia a 1.000 de maşini Opel Combo de către Ministerul Sănătăţii.

Joi, fostul premier a fost interogată timp de 11 ore.

Timoşenko, în vârstă de 50 de ani, a fost convocată la Parchetul General de mai multe ori în ultimele săptămâni.

“Procurorii m-au interogat şi au încheiat imediat ancheta dinaintea procesului. Mi-au dat materialele de caz pentru a le examina”, a spus Timoşenko la ieşirea de la interogatoriu.

“Vor să trimită cazul în instanţă fără amânare”, a adăugat ea.

Timoşenko, în prezent lider al opoziţiei, susţine că acuzaţiile care o vizează pe ea şi alţi membri ai guvernului său sunt motivate politic: “Represiunile politice nu au fost desfăşurate niciodată atât de repede ca în cazul meu”.

Luna trecută, procurorul general ucrainean a blocat plecarea fostului premier din ţară până la încheierea anchetei privind gestionarea a circa 400 de milioane de dolari din fondurile publice, în perioada în care se afla la conducerea Guvernului.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă