18.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialTuneluri pe sub Zoo

Tuneluri pe sub Zoo

Animalele din Sibiu au la dispoziţie noi cuşti largi, ţarcuri imense, de sute de metri pătraţi, şi tuneluri care imită condiţiile de viaţă din habitatul lor natural.Grădina Zoologică din Sibiu a trecut prin mari transformări. Cuştile mici, întunecate şi insalubre au dispărut, iar locul lor a fost luat de ţarcuri imense în care animalele se pot mişca într-o relativă libertate.

Maimuţele, ţinute altă dată în cuşti de patru metri pătraţi, au acum un ţarc de peste 200 de metri pătraţi. Cuştile sunt legate între ele prin mai multe tuneluri. Tunel au şi jaguarii. Vizitatorii noroc îi prind chiar când ies din cuşcă şi se îndreaptă spre ţarcul frumos amenajat.

Cu un deluşor, umbrar şi câteva sute bune de metri pătraţi. E primăvară, soarele bate pu­ternic, iar ei lâncezesc întinşi pe iarbă. Vizavi, leii par să îşi aducă aminte de vechea lor cuşcă. Un ţarc de vreo 50 de metri pătraţi, betonat. O amintire în curs de uitare.

Însă, dintre toate animalele, cele mai fericite de noua lor casă sunt urşii.  Acum au un ţarc imens, cu podeţ, stâlpi de care se pot scărpina şi o roată de tractor cu care se mai joacă uneori când le vine cheful.

Şi lupii o duc mult mai bine, însă pe unul dintre ei încă se văd sechelele vechilor condiţii de trai. Deşi acum are la dispoziţie o costişă întreagă, unuia i-a rămas în reflex culoarul de cinci metri pe care îl bate şi acum de la un capăt la altul obsesiv.  

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Urmează să participi la un eveniment și vrei un look impecabil? Alege un costum de ceremonie marca Seroussi

Într-o lume frenetică, plină de schimbări rapide, există câteva lucruri ce rămân constante. Acestea sunt evenimentele importante pe care ni le amintim întotdeauna cu...

Fostul mare jucător de handbal masculin s-a stins din viață. Ștefan Birtalan avea 75 de ani

Fostul mare jucător de handbal, Ștefan Birtalan, dublu campion mondial și medaliat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, a decedat la vârsta de 75...

UE și-a dat acordul de principiu pentru relansarea unei misiuni civile a blocului la Rafah

Uniunea Europeană și-a dat luni acordul de principiu pentru relansarea unei misiuni civile a blocului la Rafah, un oraș din sudul Fâșiei Gaza, situat...
Ultima oră
Pe aceeași temă