37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportFotbalEdward Iordănescu s-a decis în privința jucătorilor convocați pentru EURO 2024. Mesajul...

Edward Iordănescu s-a decis în privința jucătorilor convocați pentru EURO 2024. Mesajul selecționerului

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a declarat că momentul experimentelor a trecut şi că lotul de 26 de jucători pentru participarea la EURO 2024 îl va alege din cei 28 de fotbalişti convocaţi pentru amicalele cu Bulgaria şi Liechtenstein.

„În linii mari numai din aceşti 28 vom alege, nu avem timp să experimentăm prea mult. Momentul experimentelor a trecut. Deci în linii mari de aici vom alege. Pot fi doar cazuri excepţionale, în situaţia în care apar probleme medicale grave, dar sperăm să nu apară. Însă nu sunt nici multe soluţii la îndemână, competiţiile s-au încheiat în mare parte, jucătorii pleacă în vacanţe şi nu mai sunt în procesul de pregătire. Aşa că în linii mari din acest grup de 28 vom alege lotul. Lotul l-am alcătuit în ultimii doi ani şi jumătate. A fost o selecţie continuă, au fost multe filtre, multe analize şi concluzii. Pentru mine a contat mult coeziunea grupului, omogenitatea şi istoricul jucătorilor, mă refer la cei care au dus greul în campanie. Mi-am asumat şi decizii mai puţin populare. Cu siguranţă au fost şi vor fi critici, dar mi le asum pe toate. Despre selecţie se poate discuta mult, dar în final responsabilitatea e a mea şi a avut la bază analize şi argumente solide”, a explicat antrenorul, într-un interviu acordat FRF TV.

Iordănescu susţine că printre lucrurile care îl supără se află problemele medicale sau cele legate de evoluţiile la cluburi ale anumitor jucători pe care şi i-ar fi dorit în lot.

„Suntem în faţa unui moment frumos pe care trebuie să îl tratăm ca pe o oportunitate fantastică. Trebuie să îl continuăm şi să facem lucruri frumoase. Mă bucur că putem să pregătim acest turneu final cu majoritatea celor care au confirmat în campanie. Şi mă bucur că am văzut acea mentalitate şi spirit de luptă, lucruri pe care le-am construit în această campanie. Cu siguranţă că sunt şi lucruri de îngrijorare, tot timpul sunt. Pentru că încerci să faci lucrurile cât mai bine şi te loveşti şi de probleme, de obstacole. Unul din cele câteva lucruri care mă supără este în primul rând faptul că unii dinte băieţii care au participat activ la calificare au probleme medicale şi nu sunt alături de noi. Mă gândesc în primul rând la Moruţan, îmi pare rău de el şi de accidentarea lui. Mă gândesc la Screciu, al cărui rol important l-am văzut în multe momente. Mă gândesc chiar la Tudor Băluţă. Şi mai sunt şi băieţi la cluburi care au probleme şi i-aş fi dorit aici cu noi. Şi aici mă gândesc la Tănase, la Cristi Manea, care a avut multe meciuri la rând fără să joace, la Andrei Radu, care a făcut poate nişte alegeri neinspirate şi nu a mai jucat de mult. Din păcate ei nu sunt alături de noi, deşi mi-aş fi dorit să fie sănătoşi şi să joace pentru a conta pe ei”, a menţionat el.

Selecţionerul pregăteşte meciurile amicale de săptămâna viitoare ca şi cum ar fi partide oficiale la EURO 2024.

„Pregătim meciurile cu Bulgaria şi Liechtenstein ca şi cum am pregăti jocurile de la EURO. Ne pregătim de turneul final şi vrem să fim foarte atenţi şi responsabili, să fim eficienţi. Sunt ultimele corecţii care se mai pot face. E o supărare a mea faptul că mi-aş fi dorit să stăm mai bine la numărul de minute jucate şi aici mă refer la băieţii din străinătate. Dar asta e situaţia, de aceea e important să le dăm minute acum să fim bine pregătiţi şi cu tonus de joc. Aşa că sunt două teste importante pentru noi”, a afirmat tehnicianul.

Edward Iordănescu speră ca suporterii să vină în număr mare atât la aceste ultime două partide amicale, cât şi la turneul final din Germania.

„Prezenţa fanilor la aceste ultime două meciuri este capitală. Mă bucur că deja am reuşit să întoarcem fanii alături de echipa naţională a României. Împreună cu ei cu siguranţă avem altă putere. Eu îi rog pe suporterii echipei naţionale ca indiferent ce se va întâmpla, pentru că vor urma şi momente grele la turneul finale, să rămână alături de noi până la final. Pentru că băieţii şi noi, cei din staff, vom da totul pentru ei şi vom lupta până la final. Indiferent ce se va întâmpla, pentru suporteri până la final. Împreună până la final”, a adăugat Iordănescu.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Bulgaria şi Liechtenstein, în 4 (ora 21:30), respectiv 7 iunie (ora 21:00), ambele pe Stadionul Steaua din Capitală, în ultimele partide test înaintea participării la EURO 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă