38.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalNetanyahu regretă atacul aerian asupra Rafah soldat cu zeci de victime :...

Netanyahu regretă atacul aerian asupra Rafah soldat cu zeci de victime : „O greșeală tragică”

Într-un discurs ținut în fața parlamentului israelian, Benjamin Netanyahu a spus că Israelul investighează incidentul, potrivit jurnalul.ro.

„În Rafah, am evacuat deja aproximativ un milion de rezidenți și, în ciuda eforturilor noastre de a nu dăuna celor neimplicați, din păcate, a avut loc o defecțiune tehnică aseară”, a spus premierul israelian, potrivit Sky News

Reprezentanții UE au emis un protest în urma atacului, iar Casa Albă a anunțat că este în contact cu IDF pentru a stabili cauza incidentului.

De asemenea, reprezentantul ONU pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a cerut Israelului să efectueze o „investigație amănunțită și transparentă” asupra atacului.

UE și-a dat acordul de principiu pentru relansarea unei misiuni civile a blocului la Rafah

Uniunea Europeană și-a dat luni acordul de principiu pentru relansarea unei misiuni civile a blocului la Rafah, un oraș din sudul Fâșiei Gaza, situat lângă Egipt, dar a declarat că va avea nevoie de acorduri din partea tuturor părților pentru a merge mai departe, a declarat Josep Borrell, șeful politicii externe a blocului comunitar, potrivit Reuters.

În cadrul unei reuniuni lunare a miniștrilor de externe ai UE, Borrell l-a acuzat, de asemenea, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că folosește în scopuri politice proprii afirmații false de antisemitism împotriva Curții Penale Internaționale (CPI).

Blocul ia în considerare posibilitatea de a reactiva Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră (EUBAM) Rafah, care nu a mai fost operațională din 2007, când gruparea militantă islamistă palestiniană Hamas a preluat controlul total asupra Gaza.

Punctul de trecere Rafah este principalul punct de intrare a ajutoarelor din Egipt și a fost închis de când forțele israeliene au preluat controlul asupra acestuia din partea Gazei în urmă cu aproape trei săptămâni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă