27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialTrupele NATO – permanent în România. Peste 100 de exerciţii MILITARE în...

Trupele NATO – permanent în România. Peste 100 de exerciţii MILITARE în anul 2015

NATO organizează peste 100 de exerciţii în România, de-a lungul anului 2015, a anunţat ministrul român al Apărării, Mircea Duşa. Cel mai important dintre ele, Trident Joust, se derulează chiar în aceste zile în poligonul Cincu, unde a fost redislocat Comandamentul NATO de la Napoli.

Ministrul Mircea Duşa a făcut aceste precizări după participarea la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic de la Bruxelles.

Reuniunea a fost dedicată analizării planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei, în condiţiile schimbării semnificative a mediului de securitate.

“Progresele realizate în revizuirea şi optimizarea Forţei de Răspuns a NATO reprezintă o formulă care va răspunde mult mai bine actualelor ameninţări”, consideră ministrul Mircea Duşa.

Mircea Duşa consideră însă că eforturile conducerii NATO trebuie corelate cu cele ale fiecărui stat membru, prin creşterea cheltuielilor pentru apărare, de acest lucru depinzând credibilitatea Alianţei. “România este ferm angajată în această direcţie”, a subliniat Mircea Duşa.

Citeşte şi:  Exerciţiu VITAL pentru NATO în România. Poligonul de la Cincu – configurat ca un TEATRU DE RĂZBOI

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tragic accident la Tomşani, Vâlcea. Un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața

Un accident tragic a avut loc în localitatea Tomșani din Vâlcea, în care un tânăr de 22 de ani a murit după ce mașina...

“Ucigașul tăcut” din România. O persoană moare la fiecare 30 de minute

Fenomenul grav în România este reprezentat de mortalitatea cauzată de infarctul miocardic. O persoană moare la fiecare 30 de minute. Această problemă de sănătate...

Olaf Scholz își încurajează partidul “să-şi revină” după alegerile europarlamentare

Cancelarul german Olaf Scholz, al cărui Partid Social-Democrat a suferit o înfrângere istorică la alegerile pentru Parlamentul European, şi-a invitat sâmbătă coaliţia - subminată...
Ultima oră
Pe aceeași temă