„Pentru a simți cu adevărat gustul unei bucăți de ciocolată, aceasta se lasă să se topească în gură, savurând fiecare aromă, nefiind nevoie de o ciocolată întreagă pentru a vă satisface pofta“, ne sfătuiește Daniela Niculi, autoarea savuroasei rețete de mai jos.
Ingrediente
160 g ciocolată neagră
100 ml smântână lichidă (pentru frișcă)
1 ardei mic iute roșu uscat și tocat (1/2 linguriță)
1 vârf de cuțit sare (intensifică aroma ciocolatei)
2 păstăi cardamom
30 g unt
cacao pentru a tapeta trufele la final
Mod de preparare
Puneți smântâna lichidă într-un vas termorezistent și fierbeți la foc mic. Adăugați ardeiul iute, cardamomul și sarea, apoi lăsați vasul deoparte să se infuzeze cât timp pregătiți restul ingredientelor.
Ciocolata – ruptă în bucăți – lăsați-o pe baie de aburi, amestecând până când se topește. Strecurați smântâna de condimente și încorporați-o în ciocolata topită, amestecând continuu. Când amestecul are o textură cremoasă, adăugați untul și amestecați până este complet topit.
Acoperiți vasul cu folie și lăsați la rece două-trei ore, timp în care compoziția se întărește îndeajuns pentru a putea fi modelată. Formați biluțe și rostogoliți-le prin pudră de cacao sau nuci măcinate. În loc de ardei iute se poate folosi mentă sau scorțișoară, iar dacă scăpați câteva picături de whiskey sau amaretto, nu se supără nimeni.
Daniela Niculi – food for your soul
www.danielaniculi.ro