12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialTrei romani si un spaniol, cercetati dupa descoperirea a 2 kilograme de...

Trei romani si un spaniol, cercetati dupa descoperirea a 2 kilograme de cocaina pe Otopeni

Doi romani sunt cercetati la Bucuresti, iar o romanca si un spaniol au fost arestati in Spania, dupa ce autoritatile de pe Aeroportul Otopeni au descoperit, in doua colete cu aparatura medicala, venite din Panama, 2,2 kilograme de cocaina, potrivit IGPR.

Cazul a intrat in atentia politistilor la inceputul acestei luni, cand Autoritatea Nationala a Vamilor si Politia de Frontiera au anuntat ca la Aeroportul Otopeni au sosit doua colete, in greutate totala de 28 kilograme, din Panama in care s-ar putea afla droguri. Politistii antidrog au controlat cele doua pachete si suspiciunile s-au confirmat, transmite NewsIn.

In interiorul acestora a fost gasite 2,2 kilograme de cocaina, iar din cercetarile efectuate de politisti si procurori s-a stabilit ca drogurile erau destinate pietei din Spania. Au fost trimise pe adresa unui tanar din Oltenita si urmau sa ajunga la Valencia, unde erau asteptate de doua persoane, o romanca si un cetatean spaniol.

Primele cercetari au indicat faptul ca aceste colete au fost trimise din Panama pe adresa unui barbat de 23 ani, din Oltenita, judetul Calarasi care s-a prezentat pe 4 iunie pentru a le ridica, fiind insotit de un prieten.

In documentele de insotire a marfii figureaza ca cele doua colete contineau "aparatura medicala", valoarea declarata a acestora fiind de 1.200 dolari.

Politistii antidrog s-au deplasat pe 13 iunie in Spania, unde, in colaborare cu autoritatile spaniole, i-au retinut pe cei care au venit sa ridice cele doua colete – un cetatean spaniol si o romanca.

Cele mai citite

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă