22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialTrei companii de asigurări RCA au probleme tehnice cu sistemul informatic

Trei companii de asigurări RCA au probleme tehnice cu sistemul informatic

Trei companii de asigurări RCA au, marți dimineața, probleme tehnice cu sistemul informatic, a declarat președintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România, Bogdan Andriescu, la Digi24.

Potrivit sursei citate, este vorba de baza de date care cuprinde datele șoferilor. Pe baza acestor date sunt calculate valorile poliţelor RCA.

„Se întâmplă periodic. Sunt ceva probleme, probabil ar trebui mai multă atenție în rezolvarea lor. Din câte am înțeles eu sunt probleme tehnice. E vorba de un soft. Nu știu să vă spun detalii tehnice . N-aș putea să vă spun, nu dureaza foarte mult (remedierea problemei n.red). Cel mai mult a durat o săptămână-10 zile când a fost o problemă majoră, dar în rest într-o zi sau două se remediază de obicei”, a spus Bogdan Andriescu.

Mediafax precizează că este vorba de companiile Asirom, Omniasig şi Euroins. Potrivit sursei citate, în cazul Asirom, sistemul de emitere a poliţelor RCA nu funcţionează de luni, ceea ce înseamnă că asigurătorul nu poate vinde asigurarea RCA, în timp ce în cazul Omniasig şi Euroins softul emite poliţe doar cu clasa B0.

Emiterea cu clasa B0 înseamnă că asiguratul nu primeşte nicio reducere de primă, chiar dacă nu a avut nicio daună şi ar fi fost îndreptăţit să primească bonusul care ar fi diminuat prima. Pe de altă parte emiterea cu clasa B0 îl avantajează pe asiguratul care a avut daune, întrucât la înnoire plăteşte un preţ care nu ia în calcul penalizarea.

Companiile de asigurări se confruntă des cu probleme de funcţionare a bazei de date CEDAM. De obicei probleme persistă o zi sau două. Defecţiunile au durat cel mai mult o săptămână.

 

Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă