29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialTRAGEDIE la Vaslui: O adolescentă de 15 ani şi alte două persoane...

TRAGEDIE la Vaslui: O adolescentă de 15 ani şi alte două persoane au murit într-un accident

UPDATE: Adolescenta de 15 ani, rănită grav în urma accidentului de marţi dimineaţă din municipiul Vaslui, a murit la un spital din Iaşi, relatează Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, fata de 15 ani rănită grav în accidentul de la trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în municipiul Vaslui a murit la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

Transportată, iniţial, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, adolescenta a fost transferată la spitalul ieşean în comă de gradul IV.

“Conform procedurilor, poliţiştii au contactat rudele victimelor din Republica Moldova în vederea prezentării la Serviciul de Medicină Legală pentru a ridica trupurile celor decedaţi. Deocamdată, nu cunoaştem gradul de rudenie dintre victime”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Cele trei persoane moarte în accident veneau din Italia şi mergeau acasă, la Chişinău, în concediu.

——-

Două persoane au murit şi o adolescentă de 15 ani a fost transportată în comă la spital, marţi, dimineaţă, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată din municipiul Vaslui, DN 2 F, relatează Mediafax.

Accidentul a avut loc în municipiul Vaslui, la o trecere la nivel cu calea ferată din zona depozitelor, pe DN 2 F Vaslui – Bacău.

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Vaslui, în urma impactului două persoane au murit pe loc, iar o adolescentă de 15 ani a fost preluată de o salvare şi transportată în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

La faţa locului a intervenit şi un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, pentru scoaterea victimelor dintre fiarele contorsionate ale maşinii.

Maşina în care se aflau cele trei persoane este înmatriculată în Republica Moldova.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, accidentul a avut loc după ce şoferul maşinii, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Republica Moldova, a trecut peste calea ferată de la intrarea în municipiul Vaslui fără să respecte semnificaţia indicatoarelor.

Autoturismul a fost lovit de trenul InterRegio Iaşi – Bucureşti Nord, fiind apoi proiectat în alte două maşini parcate în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată.

“În urma accidentului, şoferul maşinii şi pasagerul de pe scaunul din dreapta faţă, o femeie de 46 de ani, au murit, iar o fată de 15 ani, care se afla pe bancheta din spate, a fost rănită grav. Trenul a oprit în Gara Vaslui pentru efectuarea de cercetări, plecând din staţie cu o întârziere de 47 de minute”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Fata de 15 ani, a cărui vârstă s-a stabilit ulterior în urma verificărilor poliţiştilor, a fost transportată, iniţial, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după care s-a luat decizia transferării ei la o clinică din Iaşi, unde se află internată în comă de gradul IV.

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...

Radu Mihaiu, despre alegerile din Sectorul 2: Există secții unde lipsesc voturi, există secții unde se regăsesc voturi în plus

Primarul Radu Mihaiu atrage atenția că, după alegerile din Sectorul 2, "există secții unde lipsesc voturi, dar și mai grav, există secții unde se...
Ultima oră
Pe aceeași temă