12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialTot mai multi minori din Mangalia fug de acasa

Tot mai multi minori din Mangalia fug de acasa

Lucratorii Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Mangalia se confrunta in ultima perioada cu tot mai multe cazuri de disparitie. Protagonisti sunt minorii cu varste cuprinse intre 12-17 ani care parasesc domiciliul fara acordul parintilor, preferand sa se adaposteasca in casele unor amici chiar si saptamani la rand. Majoritatea copiilor care isi iau talpasita fac parte din gasti dubioase, astfel ca pana la comiterea unor fapte antisociale nu mai este decat un pas. Numai asa se explica numarul tot mai mare de adolescenti care ajung, in fiecare saptamana, sa dea cu subsemnatul la politie, deoarece sunt suspectati ca au comis furturi si talharii pe raza municipiului. Mai precis, in ultimele luni politistii au rezolvat 17 cazuri de disparitie, lista imbogatindu-se zilele trecute cu un baiat de 12 ani care a plecat pentru a treia oara de acasa. Nicusor Fundacescu a fost gasit la Roman, unde hoinarea pe strazi, fiind incredintat familiei.
Oamenii legii spun ca o parte din vina o au parintii, care acorda mai multa atentie problemelor pe care le au acasa sau la serviciu decat propriilor copii, lasati in multe situatii sa faca tot ceea ce doresc. Acestia ar trebui sanctionati, numai ca de multe ori se aleg doar cu avertismente. Politistii motiveaza ca unii dintre ei nu ar avea cu ce sa plateasca amenzile sau ca o astfel de masura le-ar aduce un necaz in plus.

Vand lucruri din casa

Pentru politisti este surprinzator faptul ca o buna parte a copiilor care fug de acasa provin din familii instarite, deoarece acestora li se ofera absolut tot ceea ce doresc. “Cei care fac parte din aceasta categorie recurg la astfel de gesturi din teribilism, stiindu-se faptul ca li se serveste totul pe tava. Exista insa si copii nevoiasi care pleaca de acasa pentru a face bani, iar metodele folosite sunt intotdeauna ilegale. O a treia categorie este cea a copiilor usor influentabili care s-au alaturat unor grupuri din care fac parte infractori si de la care “invata” sa fure din locuinte sau sa sparga masini”, ne-a declarat agentul-sef Ion Vataselu. Mai trebuie spus faptul ca minorii de bani gata iau la plecare bunuri din casa, pe care, ulterior, le vand pentru a avea cat mai multi bani de distractie. Nici fetele nu fac exceptie, marea majoritate a celor care uita sa mai treaca pe acasa zile bune plecand la iubiti care, in general, nu sunt placuti de catre parintii acestora.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă