12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTop 2010 articole România liberă (1-10)

Top 2010 articole România liberă (1-10)

Romanialibera.ro a realizat o selecţie a celor mai citite materiale publicate în anul 2010.

De ce s-a călugărit unul dintre cei mai valoroşi actori români

Unul dintre cei mai importanţi actori pe care i-au avut scena şi filmul românesc a schimbat la începutul anilor ‘90 costumele fastuoase de la teatru pe umila haină monahală. Numele său pe când se afla în lume era Dragoş Pâslaru. Astăzi este părintele Valerian.

 

Djuvara: “România a rămas în urmă şi fiindcă e ortodoxă”

Istoricul Neagu Djuvara spune că, dacă ar avea cu 20 de ani mai puţin, ar can¬di¬da la preşedinţia României şi şi-ar asuma ca principal obiectiv readucerea Basarabiei între graniţele ţării. Crede însă că e prea târziu să se mai apuce de politica activă şi observă că printre cauzele rămânerii în urmă a României se numără şi apartenenţa ei la ortodoxie, plus argumente prin care demonstrează cum şi când s-au aşezat liderii români „cu fundul în două luntrii”.

Pericolul din spatele Facebook

Pentru mulţi tineri, reţeaua de socializare Facebook a devenit o problemă serioasă în momentul în care „şi-au mutat” întreaga viaţă în mediul virtual. Psihoterapeuţii susţin că este vorba despre o dependenţă care poate distruge viaţa reală a individului.

 

Cum a ajuns Adrian Păunescu erou

Adrian Păunescu, una dintre figurile cele mai repudiate în zilele Revoluţiei, a fost înmormântat ieri la Bellu, alături de Mihai Eminescu şi de Nichita Stănescu. Beneficiar al unei reabilitări fără precedent, el polarizează România: oamenii de pe stradă îl consideră erou, în timp ce intelectualii îi contestă valoarea umană şi literară.

Dukan, dieta secretă a franţuzoaicelor frumoase

Te-ai întrebat mereu de ce franţuzoaicele sunt slabe şi arată bine la orice vârstă fără să facă eforturi? Răspunsul ar putea fi dieta lor, dar nu populara dietă mediteraneană, ci programul de slăbit creat de nutriţionistul francez Pierre Dukan.

 

Hidrocentrala tainică a lui Ceauşescu

Una dintre ctitoriile megalomanice ale lui Nicolae Ceauşescu este o hidrocentrală secretă, construită sub Munţii Apuseni. Hidrocentrala de la Mărişel este cea de-a doua ca mărime de pe râurile de interior din România şi are o putere capabilă să susţină alimentarea cu energie electrică pentru fabricile din Transilvania, care ar fi fost implicate într-un ipotetic război, de care se temea dictatorul comunist.

 

Cum a fost salvat Galaţiul de la dezastru

În momentele grele în care Galaţiul era ameninţat de viitura de pe Dunăre, iar autorităţile se străduiau să ridice un dig de 4,5 kilometri, Sandu Gheorghiu, un fost muncitor pe şantierul Canalului Dunăre-Marea Neagră, a propus evacuarea apei pe „Canal”, direct spre Marea Neagră, prin deschiderea ecluzei de la Cernavodă.

Averea senzaţională a lui Dan Diaconescu

Informaţiile care au apărut până acum legate de bogăţia patronului OTV nu reflectă decât o mică parte din averea reală a acestuia. România Liberă a identificat doar în sectoarele 1 şi 6 ale Capitalei patru vile, două apartamente de lux şi 15 loturi de teren intravilan, în suprafaţă totală de circa 17.650 metri pătraţi.

EXCLUSIV. Corneliu Stoica: “Am ucis la revoluţie”

Corneliu Stoica, campion internaţional la tir-talere, a fost unul dintre cei chemaţi de Dan Iosif să-l apere cu arma în mână în seara de 22 decembrie 1989. În declaraţia dată la Parchet, Stoica a recunoscut că a tras şi a ucis oameni, iar pentru serviciile sale Dan Iosif l-a plătit a doua zi cu 600 de dolari, 1.200 mărci germane şi 5.000 de lei. Plata a fost făcută în fostul sediu al CC al PCR.

Hitchens: “Religia va aduce moartea şi sfârşitul rasei umane”

Christopher Hitchens, jurnalist şi scriitor american, care a descris anterior creştinismul, iudaismul şi islamismul ca fiind „adevărata axă a răului”, crede că religia este „un experiment nemilos, în care suntem creaţi bolnavi şi în care ni se porunceşte să fim buni”. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei dezbateri pe teme religioase, unde l-a avut ca partener de discuţii pe fostul premier britanic Tony Blair.

 

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă