16.3 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInternaționalPreședintele Columbiei a oferit informații eronate. "A citit din coloana greșită"

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată într-un document militar consultat de Reuters, care contrazice afirmațiile lui Petro privind pierderea de rachete antitanc de fabricație israeliană, scrie Reuters.

Petro a declarat marți că peste 1,6 milioane de gloanțe lipsesc din două baze militare din provinciile Cundinamarca și La Guajira din țară, precum și mii de muniții explozive, două rachete Spike și 37 de rachete Nimrod.

Cu toate acestea, raportul citat de Petro – consultat de Reuters – enumeră doar 131.000 de gloanțe lipsă și puțin sub 6.000 de muniții explozive. Acesta nu menționează nicio rachetă lipsă.

Două surse militare de rang înalt au declarat pentru Reuters că președintele a citit din coloana greșită a raportului, motiv pentru care a dat cifrele incorecte.

Generalul Helder Giraldo, comandantul armatei columbiene, a declarat că a fost lansată o anchetă pentru a determina cantitatea corectă de muniție lipsă, dar a negat că s-au pierdut rachete.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România, codașa UE la studii superioare

Datele publicate la începutul acestei săptămâni de Eurostat arată că țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce...

Andreea Pora, editorial: Marile necunoscute din dosarul generalilor SRI

Andreea Pora ridică semne de întrebare cu privire la linșajul mediatic și arată cum Realitatea Tv patronată de Maricel Păcuraru are legatura cu dosarul...

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...
Ultima oră
Pe aceeași temă