21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăPoliticăVerzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 – Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul “Alege Curajul”. Candidații principali Terry Reintke și Bas Eickhout au prezentat unei mulțimi motivate soluțiile Verzilor cu privire la modul de rezolvare a crizelor sociale și climatice cu care se confruntă Europa. În centrul mitingului lor de campanie este determinarea lor de a confrunta amenințarea tot mai mare a extremei drepte asupra democrațiilor europene.

Terry Reintke, candidatul principal al Verzilor Europeni, a declarat la mitingul lor:

În ciuda amenințării reprezentate de forțele anti-europene de extremă dreapta, Ursula von der Leyen a deschis ușa unei coaliții cu extremiștii de dreapta ECR. Este clar că alegerile europene vor fi o răscruce pentru Europa.

Voturile cetățenilor vor decide dacă Europa va fi condusă de o alianță care include extrema dreaptă, care demontează UE din interior, sau de o majoritate a partidelor pro-europene.

Luni, după întrebările candidatului principal al Verzilor, Bas Eickhout, în timpul dezbaterii de la Maastricht, liderul PPE Ursula von der Leyen a recunoscut că lasă ușa deschisă unei coaliții cu extremiștii de dreapta ai Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). Von der Leyen a eșuat să-i excludă în termeni clari.

Reintke la Miting:

Ca Verzi, facem clar că nu vom colabora cu extrema dreaptă. Este mult în joc. Dacă forțele de extremă dreapta încep să preia puterea la nivel european, acest lucru va amenința viitorul Acordului Verde, drepturile fundamentale și viitorul proiectului european în ansamblu. De aceea îi cerem lui von der Leyen să clarifice urgent.

Cerem, de asemenea, liberalilor și socialiștilor să se alăture apelului nostru pentru o Europă liberă și democratică care să prevină preluarea puterii de către partidele ECR în Europa.

Bas Eickhout, candidatul principal al Verzilor Europeni:

În aceste alegeri europene, criza climatică este în joc. Și această criză este legată de atât de multe alte crize cu care se confruntă popoarele europene: securitatea, vremea extremă și costul vieții. Avem nevoie de un acord solid verde și social, în loc să permitem Partidului Popular European (PPE) și Liberalilor de la Renew să protejeze statu quo-ul.

Verzii propun un plan masiv de investiții pentru a consolida o economie europeană pregătită pentru viitor. Un acord industrial verde care se desprinde de metodele de producție poluante și dependente de combustibili fosili. Doar asta creează locuri de muncă, o viață sigură și sănătoasă și noi perspective pentru toți. Avem atât viziunea, cât și curajul de a lupta împotriva intereselor stabile și îi provocăm pe cei din PPE să se alăture pe acest drum”.

Mitingul electoral al Verzilor Europeni a arătat un front unit al partidelor Verzi din diferite țări europene și o creștere accentuată a sprijinului din partea voluntarilor.

Bas Eickhout a concluzionat:

Suntem hotărâți să facem campanie. Mai mult, suntem determinați să împuternicim votanții să reziste cinismului sau disperării cu privire la viitorul nostru colectiv. Oferim o alternativă progresistă pentru a salva planeta noastră și pentru a împuternici generațiile viitoare.

Sunt votanții de toate vârstele care sunt la volan și îi chemăm să-și folosească votul pentru Europa, pentru democrație și pentru libertate. Ca Verzi Europeni, ne angajăm să apărăm aceste valori împotriva populistilor și a extremei drepte. Haideți să votăm verde și să alegem curajul”.

Conservatorii și Reformiștii Europeni ECR sunt umbrela europeană a Vox (Spania), PiS (Polonia), Reconquête (Franța), Democrații Suedezi, Partidul Finlandez și post-fasciștii Fratelli d’Italia ai Giorgiei Meloni.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă