22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialTenis: Primii 100 bărbaţi şi 98 femei la Australian Open

Tenis: Primii 100 bărbaţi şi 98 femei la Australian Open

Primii 100 bărbaţi din clasamentul mondial şi primele 98 de femei s-au înscris la Australian Open de luna viitoare, primul turneu de tenis de Mare Şlem al calendarului 2011, înregistrându-se, astfel, cea mai bună participare din toate timpurile la Melbourne, informează Agerpres.

Liderul ierarhiei ATP, Rafael Nadal, vrea să câştige pentru a 4-a oară turneul, în timp ce urmăritorul lui, nr. 2, Roger Federer, vânează al 5-lea titlu la Australian Open.

În ce priveşte tabloul feminin, nr. 1,Caroline Wozniacki, este încă în căutarea primului titlu de Mare Şlem, în timp ce dubla campioană, inclusiv în 2010, Serena Williams este cea mai importantă absenţă din top 100 feminin, din cauza unei accidentări la picior.

Turneul este programat între 17 şi 30 ianuarie în Melbourne Park, pe tabloul principal fiind acceptaţi direct primii 104, inclusiv argentinianul Juan Martin Del Potro şi rusul Dmitri Tursunov, ambii protejaţi de rankingul accidentaţilor. La feminin, tabloul principal are direct primele 107 clasate, mai puţin rusoaica Elena Dementieva, care s-a retras la sfârşitul sezonului, şi Agnes Szavay, din Ungaria, accidentată.

La masculin, tabloul este completat de 16 jucători veniţi din calificări şi 8 invitaţi, iar la feminin, cu 12 calificate şi 8 posesoare de wild-cards.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă