15.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialTENIS: Patru românce pe taboul de simplu la Roland Garos

TENIS: Patru românce pe taboul de simplu la Roland Garos

Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slamal anului, va începe pe 23 mai, iar România are deja patru reprezentante pe tabloul principal. Dintre cele patru românce, trei vor fi capi de serie.

Simona Halep, locul 6 WTA, va fi a șasea favorită,Irina Begu, locul 28 WTA, va fi a 25-a favorită, iar Monica Niculescu, locul 35 WTA, va fi al 32-lea cap de serie.Inițial, Niculescu nu trebuia să fie pe lista favoritelor, dar românca profită de retragerea Belindei Bencic și va fi pe lista capilor de serie. 

Pe lângă cele trei, și Alexandra Dulgheru va fi pe tabloul principal. În plus, Sorana Cîrtea, Patricia Țig și Andreea Mitu au și ele șansa de a participa la Roland Garros, ele jucând în calificări.

Cîrstea (26 ani, 99 WTA), a treia favorită a fazei preliminare, va juca în primul tur cu chinezoaica Yuxuan Zhang (21 ani, 167 WTA). Va fi primul meci dintre cele două jucătoare.

Ţig (21 ani, 101 WTA) este a patra favorită a calificărilor, iar în runda inaugurală o va înfrunta, în premieră, pe americanca Vania King (27 ani, 166 WTA).

Andreea Mitu (24 ani, 114 WTA), cap de serie numărul nouă în calificări, va juca în primul tur cu poloneza Paula Kania (23 ani, 148 WTA). Mitu a câştigat singura partidă directă cu Kania, în 2012, în sferturile turneului ITF de la Prerov (Cehia), cu 6-1, 6-2.

Andreea Mitu a fost una dintre remarcatele ediţiei de anul trecut a turneului de la Roland Garros, ajungând până în optimile de finală, cel mai bun rezultat al carierei.

Pe tabloul principal la ediţia de anul acesta a Internaţionalelor Franţei se află patru românce, Simona Halep (finalistă în 2014), Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Traducătorul german bazat pe inteligență artificială DeepL, evaluat la 2 miliarde de dolari

Compania germană de traduceri bazate pe inteligență artificială (AI) DeepL a fost evaluată la 2 miliarde de dolari în cadrul unei runde conduse de...

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă