28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalPanică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care...

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire, au anunțat poliția și RNC, potrivit Reuters, preluat de jurnalul.ro.

Președintele RNC, Michael Whatley, a declarat că fiolele de sânge au fost trimise la sediul organizației, ceea ce a determinat evacuarea clădirii de către poliție. Într-o declarație, el a numit acest lucru un „atac revoltător”.

RNC, organizația-mamă a Partidului Republican, joacă un rol important în campania fostului președinte Donald Trump, care îl va înfrunta pe democratul Joe Biden în alegerile din 5 noiembrie.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a calificat drept „îngrijorătoare” informațiile despre fiolele de sânge în timpul briefingului de presă.

Ea a declarat că Casa Albă condamnă „orice violență politică, amenințări sau intimidare”.

Inițial, autoritățile au închis o stradă și au îndrumat personalul și alte persoane să evite zona, care se află în apropierea clădirii Capitoliului SUA. Angajații au reintrat în birouri după eveniment, iar poliția a părăsit locul, potrivit unui martor Reuters.

„Sursa pachetului și conținutul acestuia vor fi investigate în continuare”, a precizat Poliția Capitoliului SUA într-un comunicat.

Republicanul Mike Johnson, susținător al lui Trump, este noul lider al Camerei Reprezentanților

Republicanii l-au ales miercuri la conducerea Camerei Reprezentanților, după săptămâni de haos, pe un aprig susținător al lui Donald Trump, Mike Johnson, relatează AFP și BBC News, potrivit profit.ro.

Alegerea acestui reprezentant din Louisiana, în vârstă de 51 de ani, în funcția de ”speaker” pune capăt unui impas de trei săptămâni care a paralizat Congresul Statelor Unite.

El a obținut 220 de voturi, iar democratul Hakeem Jeffries, contracandidatul său, 209 voturi.

Conservatorul Mike Johnson a susținut tentativele juridice ale lui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020. El a obținut o victorie într-un scrutin intern republican marți seara. Mike Johnson este considerat de către republicanii de extremă dreapta un susținător loial al lui Donald Trump. Republicanii moderați îl consideră pragmatic și echilibrat, în măsură să aprere valorile conservatoare și să treacă legi prin Cameră. ”Este unul dintre cei care se înțelege cu toată lumea și este respectat”, declară CNN republicanul Ken Buck din Colorado. Democrați se tem însă că Mike Johnson este prea de extremă dreapta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Multimilionarii Ucrainei, învinși de săracii lui Edi

Înaintea primului meci din Campionatul European, de la München, presa din Ucraina spunea că echipa României este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B...

Liderii PSD și PNL negociază data alegerilor prezidențiale din România. Despre un candidat comun nu se mai pune problema

Liderii celor două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, se vor întâlni, astăzi, 19 iunie, într-o ședință de coaliție în care să decidă...

Suedia, acord de apărare cu SUA

Parlamentul suedez a aprobat, cu o largă majoritate, un acord de apărare cu Statele Unite, care, potrivit oponenţilor săi, deschide calea pentru desfăşurarea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă